«Ανοιχτά Ζυθοποιεία»: Ελεύθερη είσοδος στα Ζυθοποιεία όλης της Ελλάδας το επόμενο Σαββατοκύριακο


Μία ιδιαίτερη γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι λάτρεις του ζύθου σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στη δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μία νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει καλύτερα το ζύθο και να μοιραστεί μαζί του μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από τη μπύρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία είναι τα εξής:

Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE

ΒΑΠ Π. Κούγιος ΑΒΕΕ

Ζυθοποιία Σαντορίνης AEBE

Ζυθοποιία Χίου

Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ

Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο

Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE

Μικροζυθοποιία Septem OE

Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος EE

Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνει την ευκαιρία της επίσκεψης με δωρεάν είσοδο σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες της χώρας με διαδραστικά προγράμματα, όπως:

-Σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης

-Ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποίησης και της εμφιάλωσης σε κάποιες από τις σημαντικότερες ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες της χώρας

-Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα

-Περιήγηση και παρουσίαση της ιστορίας της μπύρας με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό

-Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή τύπων μπύρας και ταίριασμα (food pairing) με κατάλληλα εδέσματα, διαφορετικές γεύσεις αλμυρού και γλυκού ανάλογα με το γευστικό προφίλ της μπύρας

-Γνωριμία με καταξιωμένους ζυθοποιούς και direct επικοινωνία μαζί τους

-Γευστική δοκιμή σε ακυκλοφόρητες, αλλά και αγαπημένες ετικέτες της αγοράς

-Γευστικό προφίλ διαφορετικών τύπων μπύρας και αφορμή για δοκιμή φρέσκιας μπύρας κατευθείαν από την παραγωγή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα Ζυθοποιεία που συμμετέχουν, αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», στο site της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών http://www.ellinikienosizithopoion.gr.

Η είσοδος στα συνεργαζόμενα ζυθοποιεία το διήμερο 16 & 17 Ιουνίου θα είναι ελεύθερη, ενώ για κάποιες δράσεις ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κουλτούρα της μπύρας, ενώ, παράλληλα, προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου ζωής.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Share