Ανοικτή εκδήλωση για τη διατροφή και την υγεία το Σάββατο στο Άλσος Κεφαλαρίου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας & Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ) με την αρωγή & τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την Υγεία» το Σάββατο στο Άλσος Κεφαλαρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου. Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει στην εκδήλωση η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό, από τις 10:30 έως τη 13:00.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων δράσεων, θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής, αφίσες, κολάζ και βίντεο, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis με θέμα: «Η Υγιεινή Διατροφή σε μία εικόνα».

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από σχολικές μονάδες των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης & Βριλησσίων.

Τον διαγωνισμό τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση των δεκάδων έργων οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Σωτήριος Σόρογκας, Shanna Ingram-Papademos και Δήμητρα Παπακωνσταντίνου. Τα έργα που θα βραβευθούν, θα λάβουν ανάτυπα ευρημάτων γνωστών αρχαίων ανασκαφών προϊστορικής, συνήθως, περιόδου, που σχετίζονται με την τροφή (σκεύη τροφής), δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις για θέματα διατροφής, θα προσφερθούν προϊόντα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας, ενώ εκπρόσωποι σχολής μαγείρων θα εκτελέσουν συνταγές και θα προσφέρουν δωρεάν μικρά υγιεινά πιάτα.

 

 

Share