Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τα “8 Μαθήματα Αυτογνωσίας” στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αμαρουσίου

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το Β’ τμήμα με τίτλο “8 Μαθήματα Αυτογνωσίας”  στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο στο Μαρούσι.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου και θα έχουν διάρκεια 8 εβδομάδων. Για να μάθετε πολλά περισσότερα για την Αυτογνωσία, εγγραφείτε ΣΗΜΕΡΑ κάνοντας κλικ εδώ: https://bit.ly/2Tr4jEJ.

Ο Σωκράτης είχε πει ότι χρειάζεται να αποκτήσει κανείς  αυτογνωσία για να ζήσει την ζωή του με νόημα  και αυθεντικά. Αυτογνωσία σημαίνει να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, τις ανάγκες, τις συνήθειες, τα συναισθήματα, τις αρχές, τις αξίες μας και βέβαια ποιοι θέλουμε να γίνουμε.

Η αυτογνωσία είναι η πιο σημαντική επένδυση που κάνουμε για την μακροπρόθεσμη ευτυχία μας, αφού μας καλλιεργεί την τέχνη της χαρούμενης ζωής.

Ακριβώς όπως όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και διορθώνουμε τα μαλλιά μας, κλπ, το ίδιο συμβαίνει και με την αυτογνωσία. Γνωρίζοντας ποιοι είμαστε, ποιες δυνατότητες έχουμε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε, μπορούμε να εντοπίσουμε ευκαιρίες τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική  ζωή μας. Όσο περισσότερη αυτογνωσία έχουμε, τόσο περισσότερο έλεγχο μπορούμε να ασκήσουμε πάνω στα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας και να οδηγήσουμε την ζωή μας εκεί που εμείς θέλουμε.

Σε αυτό τον κύκλο μαθημάτων 8 εισηγητές, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές και άλλοι ειδικοί εισηγητές στην προσωπική ανάπτυξη, θα αναλύσουν τι είναι αυτογνωσία και πως μπορούμε να την κατακτήσουμε  με συγκεκριμένα βήματα και παραδείγματα.

Θα αναλυθούν θέματα όπως:

«Εισαγωγή στην αυτογνωσία»

«Ανακαλύπτοντας την προσωπικότητα μου/είδη προσωπικοτήτων»

«Με πυξίδα τις αξίες τις αρχές και την ηθική μου»

«Αφήνω πίσω πεποιθήσεις και συνήθειες που με εγκλωβίζουν»

«Αναγνωρίζω τα συναισθήματα μου και μαθαίνω να τα διαχειρίζομαι»

«Παρακίνηση του εαυτού μου και των άλλων»

«Εντοπίζοντας τα δυνατά και αδύνατα μου σημεία»

«Διαισθητικές δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων»

«Αυτοεκτίμηση/Αυτοπεποίθηση»

Με την ολοκλήρωση του Κύκλου Μαθημάτων οι σπουδαστές  που έχουν τηρήσει τον Κανονισμό Παρακολούθησης θα λάβουν αντίστοιχο Πιστοποιητικό Σπουδών.

 

 

Share