7η Ημερίδα Στίβου στο Μαρούσι με πρωτοποριακές δράσεις του Kids΄ Athletics

Η 7η ημερίδα Στίβου στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 80 νηπίων και παιδιών των τάξεων του Δημοτικού με φόντο τη λήξη των φετινών προγραμμάτων του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου.

Για πρώτη φορά φέτος υιοθετήθηκαν δράσεις του Kids΄ Athletics της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) με στόχο ο Στίβος να γίνει πιο φιλικός στα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά αγωνίστηκαν υπό το πρίσμα της ομαδικής επίδοσης έναντι της ατομικής που έχουν ως χαρακτηριστικό τα αγωνίσματα του Στίβου. Τα παιδιά από προγράμματα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου, του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου και των Εκπαιδευτηρίων «Δούκα» αναμείχθηκαν σε ομάδες με στόχο την ομαδική διάκριση, και όχι την ατομική, στη βάση της φιλοσοφίας «όλοι νικητές έναντι του ενός νικητή».

Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες, στην πρώτη νήπια και παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄ Δημοτικού και στη δεύτερη παιδιά των τάξεων Γ΄ έως ΣΤ΄Δημοτικού. Στο πλαίσιο του Kids΄ Athletics συμμετείχαν στο παλίνδρομο τρέξιμο ταχύτητας και στο τρέξιμο εμποδίων, στη ρίψη βόρτεξ, στο άλμα εις μήκος άνευ φόρας και στη σκυταλοδρομία Formula.

Προπονήτρια των παιδιών του Αθλητικού Τμήματος Αμαρουσίου ήταν η κ. Ιωάννα Μαρτάκη.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί τους γυμναστές του Αθλητικού Κέντρου, του ΓΣΑ και των Εκπαιδευτηρίων «Δούκα» που πλαισίωσαν τις δράσεις, τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα» που παραχώρησαν τον χώρο για τη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και τη γιατρό Κλεοπάτρα Χρέλια που εθελοντικά κάλυψε τη διοργάνωση.

Τις απονομές των μεταλλίων και των διπλωμάτων συμμετοχής στα παιδιά πραγματοποίησαν οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κάββαλος και Βασίλης Κόκκαλης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας.

Share