74 τόνοι χαρτιού ανακυκλώθηκαν στα βόρεια προάστια το 2017

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου (ΕΣΔΝΑ) σε σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και φορείς.

Από το σύνολο των 324 τόνων ανακυκλώσιμου χαρτιού που τοποθετήθηκαν στους «χαρτοφάγους» της Αττικής, οι 74 τόνοι (ποσοστό 23%) συγκεντρώθηκαν από τη βόρεια Αθήνα.

Ειδικότερα, βάσει των δρομολογίων συλλογής του ΕΣΔΝΑ, οι ποσότητες (σε κιλά) ανακύκλωσης χαρτιού με διαλογή στην πηγή έχουν ως ακολούθως:

Βριλήσσια – Πεντέλη – Κηφισιά: 26.925
Ηράκλειο – Μαρούσι – Μεταμόρφωση: 24.790
Χαλάνδρι – Αγία Παρασκευή – Χολαργός – Παπάγος: 22.275.

Στο δίκτυο συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού της βόρειας Αθήνας συμμετέχουν ήδη 85 σχολεία και 15 δημόσιες υπηρεσίες και φορείς.

Κάδοι συλλογής και χαρτοφάγοι έχουν τοποθετηθεί για αυτόν τον σκοπό στις σχολικές μονάδες και στα κτίρια του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, της Περιφέρειας σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή, του Δημόκριτου, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ) και σε Δημαρχεία και δημοτικές υπηρεσίες.

 «Η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή είναι πραγματικότητα με αρκετούς τόνους χαρτιού να συγκεντρώνονται στους «χαρτοφάγους», ενώ σημαντικός αριθμός καφέ κάδων απόθεσης οργανικών αποβλήτων να τοποθετείται από Δήμους στις γειτονιές μας», επισήμανε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με την αρμόδια Περιφερειακή Σύμβουλο, Σοφία Κορωναίου, διευρύνοντας παντού το δίκτυο της πρωτοβουλίας «Έλα στον κύκλο μας.  Ούτε ένα χαρτί πεταμένο. Όλα στον χαρτοφάγο» και πολλαπλασιάζοντας τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Συγχαρητήρια στους Δήμους που υιοθετούν και λειτουργούν προγράμματα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Η μείωση των απορριμμάτων με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων είναι υπόθεση όλων μας, αφορά την οικονομία, το περιβάλλον και πάνω από όλα την υγεία μας».

 

Share