7 πρωτότυπες ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας

Αν είστε λάτρης των Χριστουγέννων και κάθε χρονιά στολίζετε το σπίτι σας με περισσή χαρά και ενθουσιασμό, θα έχετε περάσει πολλές ώρες στα μαγαζιά ψάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια και να θέλετε φέτος να πρωτοτυπήσετε με κάτι ξεχωριστό αλλά να μην ξέρετε τι είναι αυτό. Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές πολύ ιδιαίτερες ιδέες για το στολισμό σας αυτά τα Χριστούγεννα, ώστε να εντυπωσιάσετε τους πάντες αλλά και να μη χορταίνετε να είστε μέσα στο σπίτι σας όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο ουράνιο τόξο

Θέλετε κάτι διαφορετικό από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε χρώματα, όπως το χρυσό και το κόκκινο; Τολμήστε να κάνετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ουράνιο τόξο. Στα πάνω κλαδιά βάλτε ένα από τα χρώματα της ίριδας και συνεχίστε προς τα κάτω με μπάλες του ίδιου χρώματος σε κάθε επίπεδο.

Μπάλες στα παράθυρα

Αν έχετε πολλές μπάλες, οι οποίες δεν χωράνε στο δέντρο σας, τότε μπορείτε να τις κρεμάσετε από τα παράθυρα. Ένας πολύ απλός τρόπος να τις στερεώσετε πάνω στο τζάμι είναι να κολλήσετε το σκοινάκι τους με Sellotape. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε ό,τι ακριβώς σχέδιο θέλετε και να έχετε μια υπέροχη βιτρίνα που θα φαίνεται από μακριά. 

Vintage χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το vintage είναι απόλυτα στη μόδα τα τελευταία χρόνια και δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Χριστουγεννιάτικα στολίδια σε ασημί, μπρονζέ και χρυσό χρώμα θα δώσουν ακριβώς το ύφος που θέλετε, ενώ για να πρωτοτυπήσετε ακόμα περισσότερο σας προτείνουμε να κρεμάσετε και μερικές παλιές οικογενειακές φωτογραφίες.

Προσωπικά στολίδια

Για να δώσετε έναν πιο προσωπικό τόνο στο δέντρο σας, μπορείτε να του προσθέσετε ως στολίδια κάποια προσωπικά σας αντικείμενα, όπως ένα μικρό παιχνίδι ή ένα vintage κόσμημα. Έτσι, θα σας φανεί αμέσως ακόμα πιο οικείο και ζεστό, κάτι που είναι άλλωστε αυτό ακριβώς που θέλουμε τα Χριστούγεννα.

Ζωγραφισμένες μπάλες

Αν έχετε παιδί, αγοράστε του ειδικές μπογιές για ζωγραφική πάνω σε γυαλί ή πλαστικό και δώστε του το ελεύθερο να ζωγραφίσει ό,τι θέλει με καμβά μια μονόχρωμη χριστουγεννιάτικη μπάλα. Μπορείτε, φυσικά, να κάνετε κι εσείς το ίδιο και να αφήσετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από αυτό που έχει δημιουργηθεί με μεράκι και έχει έναν απόλυτα προσωπικό τόνο.

Φαγώσιμα στολίδια

Μια ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά είναι να στολίσετε το δέντρο με φαγώσιμα αντικείμενα. Μπορείτε να κρεμάσετε πάνω του σοκολατάκια, καραμέλες, ζαχαρωτά μπαστουνάκια και μπισκότα. Για να μην πάνε χαμένα, κάθε μέρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα μπορείτε να τρώτε και από μία λιχουδιά, για να νιώσετε τη γλύκα των γιορτών κυριολεκτικά.

Φωτάκια παντού

Μην περιορίζετε τα λαμπάκια μόνο στο δέντρο. Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο μοτίβο τα Χριστούγεννα από τη λάμψη που δίνουν τα φωτάκια. Βάλτε τα πάνω από το τζάκι, στη βιβλιοθήκη, στα παράθυρα, στο τραπέζι της τραπεζαρίας ή ακόμα και κάτω. Αμέσως το σπίτι σας θα φωτιστεί με ένα μαγικό χρώμα.

Share