Την Κυριακή 27 Μαρτίου αλλάζει η ώρα

Αυτήν την Κυριακή 27 Μαρτίου αλλάζει η ώρα, και βάζουμε τους δείκτες του ρολογιού μία ώρα μπροστά, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η θερινή ώρα.

«Μυστήριο» με την κατάργηση του μέτρου

Σύμφωνα με την Κομισιόν η σχετική απόφαση για την κατάργηση του μέτρου έχει ψηφιστεί από το 2018, όμως ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή, ενώ αρκετά κράτη φέρεται να μην έχουν αποφασίσει στο εάν θα κρατήσουν το χειμερινό ή θερινό ωράριο.

Το νέο μέτρο έπρεπε κανονικά να εφαρμοστεί από το 2020, όμως λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο κορονοϊός, το μέτρο πήρε αναβολή και μέχρι στιγμής είναι στον «αέρα», καθώς δεν υπάρχει επίσημη καταληκτική ημερομηνία, για να ληφθεί η τελική απόφαση από κάθε χώρα.

Η βασική επιχειρηματολογία για την κατάργηση της αλλαγής ώρας, είναι πως οι πολίτες δεν θα πρέπει πλέον να ασχολούνται με την προσαρμογή των ρολογιών τους. Η αλλαγή αποτελούσε πηγή σύγχυσης, καθώς δεν είναι αυτονόητο το πότε και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να αλλάζει η ώρα.

Παράλληλα, αρκετοί υποστηρίζουν πως οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και η μη εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να ληφθούν υπόψιν, για να καταργηθεί το συγκεκριμένο μέτρο. Μάλιστα, ορισμένοι θεωρούν ότι με την κατάργηση αυτού του συστήματος, το ανθρώπινο σώμα δεν θα πρέπει πλέον να προσαρμόζεται στην αλλαγή της ώρας.

Share