Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών έρχεται στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο D΄ Annunzio της Ιταλίας διοργανώνει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικών Σχολών (IFAS 2018), με θέμα «Ανάπλαση αστικών περιοχών, ως μέσω ανάπτυξης αστικού τουρισμού και προώθησης της αειφόρου αστικής ανάπτυξης».

Για 11 ημέρες, από τις 19 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2018, το δημαρχείο του Δήμου Αμαρουσίου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της διεθνούς ακαδημαϊκής αρχιτεκτονικής κοινότητας.

Δεκάδες διακεκριμένοι καθηγητές και πλήθος φοιτητών θα καταθέσουν τις απόψεις τους μέσα από συνέδρια, διαλέξεις, διαπολιτισμικές ανταλλαγές, και συνεργασίες μεταξύ των Σχολών Αρχιτεκτονικής, με στόχο την ανάπτυξη του διαλόγου και της συζήτησης, αναφορικά με τις διαφορετικές προσεγγίσεις σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής δημιουργίας, με έμφαση στις αστικές διαδικασίες που αφορούν στον Μητροπολιτικό Δήμο Αμαρουσίου και τη σύνδεσή του με το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, στόχος είναι η επιτυχής συνεργασία και η αξιοποίηση των προτάσεων που θα κατατεθούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, μέσω της ανάπτυξης διαδικασιών μετασχηματισμού για μια νέα αστική συνοχή.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

«Στο Μαρούσι στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε προσπάθειες που ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης μας και συντείνουν στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης. Επιθυμία μας, είναι, η πόλη μας να συνεχίσει και στο μέλλον να αποτελεί επίκεντρο και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων, καθώς, διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για έναν δυναμικό συνεδριακού χαρακτήρα τουριστικό προορισμό» αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Πατούλης.

 

 

Share