Αθλητικός Σύλλογος Σπύρος Λούης: Ο ιστορικός σύλλογος του Αμαρουσίου με τις πολλές διακρίσεις στο τζούντο

Ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του Αμαρουσίου είναι ο Αθλητικός Σύλλογος Σπύρος Λούης ο οποίος ιδρύθηκε το 1984 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να διδάσκει τζούντο σε αθλητές όλων των ηλικιών. 

Ο σύλλογος έχει συνεχή παρουσία στα Πρωταθλήματα και τις λοιπές οργανώσεις της Ομοσπονδίας ενώ από τα τατάμι του συλλόγου έχουν βγει αρκετοί πρωταθλητές Ελλάδας και μέλη της Εθνικής Ομάδας.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως κατά την πολυετή λειτουργία του έχει ανακηρυχθεί τέσσερις φορές πολυνίκης Σύλλογος. Είναι γεγονός πως η δουλειά του Συλλόγου, των προπονητών είναι εξαιρετική κάτι το οποίο αποδεικνύουν και οι συνεχείς διακρίσεις. Τελευταίες επιτυχίες του συλλόγου ήταν τα χρυσά μετάλλια της Μαριάννας Νάκου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Α’ το 2010 και της Αγγελικής Φραγκογιού στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2011 όπου ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεανίδες και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στην κατηγορία των Γυναικών. Το 2012 η Αγγελική Φραγκογιού κατετάχθη 3η Πανελληνιονίκης στο Πρωτάθλημα Γυναικών και είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Τζούντο λαμβάνοντας μέρος σε διεθνείς αγώνες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο σύλλογος είναι μη Κερδοσκοπικός, που διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι αιρετό και εργάζεται αφιλοκερδώς για τον Σύλλογο. Πρόεδρός του είναι ο Παναγιώτης Τσοπανέλης. 

“Διαχρονική μας δέσμευση είναι η παροχή και αξιόπιστη διδασκαλία του τζούντο χτίζοντας παράλληλα χαρακτήρες παιδιών, τα οποία διακρίνονται πρώτα για το ήθος τους και κατόπιν για τις αθλητικές τους ικανότητες” δήλωσε στο maroussi – news ο Παναγιώτης Τσοπανέλης και πρόσθεσε “Από το τατάμι του Συλλόγου μας έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές Ελλάδος, όπως επίσης έχει αναδείξει και Διεθνείς Διαιτητές και μάλιστα τον νεότερο Διεθνή Διαιτητή στην Ευρώπη, τον Χάρη Τσοπανέλη”.

Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει καταφέρει να υπερδιπλασιάσει το δυναμικό του σε αθλητές εκ των οποίων αρκετοί συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας Τζούντο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος έχει επίσης θεσπίσει και καθιερώσει την επιβράβευση του πολυτιμότερου αθλητή της χρονιάς αλλά και τον καλύτερο σχολικό μαθητή καθώς τον Σύλλογο ενδιαφέρει τόσο η αγωνιστική όσο και η σχολική πρόοδος.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Σπύρος Λούης απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και θέλουν να μάθουν τζούντο. Στον σύλλογο καλύπτονται όλες οι ηλικιακές ομάδες σε ανάλογα τμήματα ως εξής:

-Τμήμα 4-6 ετών

-Τμήμα 6-8 ετών

-Τμήμα 9-12 ετών

-Τμήμα 13 ετών και άνω

-Καθώς και μεικτό τμήμα ενηλίκων που περιλαμβάνει τζούντο, αυτοάμυνα και γυμναστική.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Σπύρος Λούης είναι γνωστός όχι μόνο για τις πολυετείς επιτυχίες αλλά και για την προσφορά του καθώς συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις, δράσεις φιλανθρωπικού ενδιαφέροντος, ενώ ασκείται κοινωνική πολιτική προς τους ασθενέστερους οικονομικά αθλητές του. 

Αθλητικός Σύλλογος Σπύρος Λούης

Διεύθυνση: Δ. Γούναρη 81, Μαρούσι

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 80 28 098, 6932702804

e mail: info@spiroslouis.gr

Facebook: Judo A.S. Spiros Louis
Share