Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι

Με την καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, έπεσε η αυλαία της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης στο Μαρούσι.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νικόλαος Βαλλάτος, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία της 55ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για τη στήριξή του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κρατικό ΙΕΚ Κεραμικής που λειτουργεί από φέτος στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, στο οποίο, όπως υπογράμμισε, οι μεταλυκειακοί σπουδαστές με την αποφοίτησή τους θα έχουν όλα τα εφόδια για να εξελιχθούν στη νέα γενιά κεραμιστών.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τους κεραμιστές που κρατούν άσβεστη την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής στο Μαρούσι, εκφράζοντας τη βούληση το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής κληρονομιάς για την πόλη του Αμαρουσίου.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους κεραμίστες μας, που με αγάπη και μεράκι συνεχίζουν, αλλά και εξελίσσουν την κεραμική τέχνη, που είναι η ιστορία μας, είναι το Μαρούσι μας. Ο ιδιαίτερος αυτός χώρος, το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, θα παραμείνει για πάντα στην Κεραμική και στον Δήμο Αμαρουσίου, καθώς είναι συνυφασμένος με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω τους κεραμίστες και την κεραμική τέχνη, ως αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού πολιτισμού και της πόλης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών βράβευσαν με τιμητικές πλακέτες, για την προσφορά τους στην Κεραμική στο Μαρούσι, τους  παλαίμαχους αγγειοπλάστες κεραμίστες κ.κ. Χαράλαμπο Ηλιάκη, Πανώριο Ζερβό και Ιωάννη Τούντα.

Μετά ακολούθησε το σερβίρισμα της καθιερωμένης «Ρεβυθάδας», υπό τους ήχους παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

 

Share