5 παραλίες για να πάμε για μπάνιο φεύγοντας απ’ το Μαρούσι

Ο άστατος Ιούνιος μας άφησε και ο Ιούλιος αναμένεται καυτός στην Αθήνα! Οι πιο τυχεροί θα φύγουν για εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά, αλλά τι γίνεται με όσους θα παραμείνουν στην Αθήνα που βράζει; Το maroussinews έψαξε και βρήκε 5 ιδανικές παραλίες κοντά στο Μαρούσι για τις απαραίτητες καλοκαιρινές μας βουτιές!

Μάτι

Πιθανότατα το ξέρετε για την μεγάλη «κεντρική» παραλία. Εκεί θα βρείτε beach bars, χώρο για ρακέτες και beach volley, μουσική και καλοκαιρινή διασκέδαση. Αν προτιμάτε κάτι πιο…χαλαρό και απόμερο, στο δρόμο από το Μάτι προς τη Νέα Μάκρη στον κεντρικό δρόμο της Ραφήνας, λίγο πριν από την ταμπέλα που αναγράφει Οικισμός Αμπελούπολης, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο χωράφι με πεύκα. Εκεί βρίσκεται ένας μικροσκοπικός κόλπος με πεύκα, πράσινα νερά και βράχια που δημιουργούν μικρές σπηλιές.

Κόκκινο Λιμανάκι

Μια από από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Βορειοανατολικής Αττικής. Αποτελεί μια σταθερή αξία για όσους δεν επιλέγουν τις οργανωμένες πλαζ. Καθαρά νερά, άμμος και ψιλό βοτσαλάκι κι ένα τέλειο ημικυκλικό σχήμα που προσφέρεται για υπέροχες φωτογραφίες σας περιμένουν λίγο μετά τη Ραφήνα.

Σχινιάς / Καράβι

Η πιο…κλασική επιλογή για τους κατοίκους των βορείων προαστίων. Καράβι, Σχινιάς, Γαλάζια Ακτή και Δικαστικά αποτελούν εδώ και δεκαετίας μια σταθερά προτίμηση για τις καλοκαιρινές βουτιές. Οργανωμένες παραλίες, με beach bars, water sports και δυνατές μουσικές για όσους θέλουν το πλήρες πακέτο διασκέδασης στην παραλία.

Ερωτοσπηλιά

Μπορεί να μην είναι από τις πιο κοντινές επιλογές, όμως το Πόρτο Ράφτη και η περίφημη Ερωτοσπηλιά προσελκύουν κόσμο από όλη την Αττική και όχι άδικα. Ένας μικρός κόλπος, καλά προφυλαγμένος από τα μελτέμια με γαλάζια νερά, άμμο, σπηλιές και σκιά από τα δέντρα που βρίσκονται στις άκρες του.

Ραμνούς (Ραμνούντας), Γραμματικό, Μαραθώνας

Για όσους προτιμούν μια πιο απόμερη παραλία με λίγο κόσμο και την επιλογή του γυμνισμού, υπάρχει μια παραλία κοντά στην περιοχή του Μαραθώνα και του Γραμματικού, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο Ραμνούντας. Θα χρειαστεί προσοχή και λίγη προσπάθεια για να φτάσει κανείς. Πριν το χωριό του Γραμματικού στρίβουμε δεξιά στο σημείο που λέει η πινακίδα «Λιμνιώνας». Εκεί ακολουθούμε την άσφαλτο, που στην πορεία γίνεται χωματόδρομος και συνεχίζουμε για 4χλμ. Στη διαδρομή στον χωματόδρομο συναντάμε τρεις –πάντα χωμάτινες– διασταυρώσεις. Στην πρώτη μένουμε αριστερά και στις άλλες δύο στρίβουμε δεξιά (στην τελευταία διασταύρωση υπάρχει πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι, εμείς πάμε δεξιά). Μετά την μεγάλη και απότομη κατηφόρα, υπάρχει ένα πέτρινο χάλασμα και αμέσως από κάτω ένα εκκλησάκι. Η καθαρή και ήρεμη παραλία μας επιβραβεύει για την προσπάθεια!

 

Share