Η κα Σολωμού μιλάει στο maroussi-news για την Πανελλήνια Διάκριση των μαθητών του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Το 5ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αμαρουσίου διακρίθηκε με Έπαινο ομαδικής συμμετοχής στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» που διοργάνωσε η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κα Ευθαλία Σολωμού, μίλησε στο maroussi-news για τη δράση, το τι αποκόμισαν τα παιδιά που συμμετείχαν και τι χρειάζεται το Μαρούσι σχετικά με την ποδηλασία και την ασφάλεια.

“Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και υπήρχε ενεργή συμμετοχή. Πραγματοποιήσαμε και μονοήμερη εκδρομή με ποδήλατα πριν συμμετέχουμε στον διαγωνισμό. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 11 ομάδες και συνολικά 31 μαθητές Ά Γυμνασίου.

Τα παιδιά είναι ευαισθητοποιημένα, αλλά δεν έχουν την κατάλληλη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς. Παρατήρησα ότι μετά τη δράση, τα παιδιά άρχισαν να βάζουν ζώνη και να είναι προσεκτικά στο δρόμο, κάτι πολύ θετικό”.

Όσον αφορά για το Μαρούσι και το κατά πόσο είναι ένας Δήμος που προάγει την οδική ασφάλεια η κα Σολωμού μας είπε:

“Το Μαρούσι χρειάζεται διορθώσεις και προσθήκες. Χρειάζεται έναν ποληδατόδρομο για τα παιδιά. Χρειάζεται να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων μέσα στα σχολεία. Είναι πράγματα που συμβαίνουν πχ στα Βριλήσσια, αλλά όχι στο Μαρούσι. Πρέπει ακόμα να υπάρξει σωστή ενημέρωση στα παιδιά, τα οποία πολλές φορές αγνοούν τους κανόνες”.

Οι μαθητές/μαθήτριες και η εκπαιδευτικός του Προγράμματος Aγωγής Υγείας, «Ποδηλασία και Υγεία» τoυ 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου βραβεύθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Στόχος είναι να κατανοηθεί ότι οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.

Share