5 ιδανικά νησιά στις Κυκλάδες για διακοπές της τελευταίας στιγμής

Μπορεί οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς να οδεύουν σιγά σιγά προς το τέλος τους, όμως κάποιοι τυχεροί έχουν μερικές μέρες ακόμα. Αν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς να πάτε σε κάποιο νησάκι μέσα στον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο, αυτά είναι τα ιδανικότερα νησιά στις Κυκλάδες για διακοπές της τελευταίας στιγμής.

 Νάξος

Το νησί με την επιβλητική Πορτάρα, το μέρος του αρχαίου ναού που έχει επιβιώσει τόσους αιώνες, στο λιμάνι, τις χρυσαφένιες παραλίες, την νόστιμη κουζίνα και τα χωριά της ενδοχώρας που γοητεύουν και τους πιο απαιτητικούς, αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για ήρεμες αλλά και ενδιαφέρουσες διακοπές. Στη Νάξο θα χαλαρώσετε, θα φάτε καλά, θα κάνετε wind surf στις παγκοσμίως γνωστές για αυτό το άθλημα παραλίες και θα περιπλανηθείτε στα γραφικά χωριουδάκια, όπως η Απείρανθος, που μοιάζουν να έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο χρόνο.

Πάρος

Το αντίπαλο δέος της Μυκόνου σε διασκέδαση, η Πάρος έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο προσιτή οικονομικά. Η Πάρος θα σας ανταμείψει με ξέφρενη διασκέδαση σε beach bars, όπως στην Πούντα, ακόμα και προς το τέλος του καλοκαιριού. Επιπλέον, έχει ένα εκπληκτικό λιμάνι, τη Νάουσα που αποτελεί την επιτομή της κυκλαδίτικης ομορφιάς με ξεχωριστά νησιώτικα μαγαζάκια, στενά δρομάκια και μπαράκια δίπλα στο κύμα. Μεγάλο πλεονέκτημα των διακοπών στην Πάρο το Σεπτέμβριο ότι από τη μία θα έχει κόσμο αλλά από την άλλη θα είναι όλα σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς.

Αμοργός

Το νησί του απέραντου γαλάζιου και των θρυλικών πανηγυριών αποπνέει μια αρχοντικότητα σε συνδυασμό με μια γαλήνη. Στην Αμοργό θα φάτε πατατάτο και θα πιείτε ψημένη ρακή, θα απολαύσετε την φιλοξενία των κατοίκων και θα κολυμπήσετε σε κρυστάλλινα νερά και ιδιωτικές παραλίες. Το βράδυ μια βόλτα στην τυπικά Κυκλαδίτικη χώρα θα σας ανταμείψει που την επιλέξατε, ενώ η θέα από το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας είναι απλά εκπληκτική…

Σύρος

Την χαρακτηρίζουν την αρχόντισσα των Κυκλάδων και δεν έχουν άδικο. Η Σύρος μπορεί να μην είναι γνωστή για τις παραλίες της, όμως η Χώρα της είναι κάτι το πραγματικά ξεχωριστό. Το λιμάνι έχει νεοκλασική αρχιτεκτονική, ξεφεύγοντας από τα κυκλαδίτικα πρότυπα, με μεγαλοπρεπή κτίρια να απλώνονται αμφιθεατρικά, ενώ η Άνω Χώρα θυμίζει Κυκλάδες με άσπρα σπιτάκια και πλακόστρωτους δρόμους.

Τήνος

Η Τήνος μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζει, με την Παναγία να δεσπόζει στο λιμάνι, ένα νησί για αμιγώς θρησκευτικό τουρισμό. Όμως, η Τήνος έχει κρυφές ομορφιές που αξίζει να τις εξερευνήσει κανείς. Με καλαίσθητα και καλοδιατηρημένα χωριουδάκια, όπως ο Πύργος, η Καρδιανή και τα Υστέρνια, αλλά και εκπληκτικές παραλίες, όπως η Κολυμπήθρα, είναι ένας ξεχωριστός και ανερχόμενος προορισμός για εναλλακτικές και ψαγμένες διακοπές.