4 Σύλλογοι των βορείων προαστίων συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος για την αντιπλημμυρική προστασία

Εκπρόσωποι των συλλόγων Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, Πολυδρόσου, Νέου Αμαρουσίου και Παραδείσου συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Αντιπεριφερειάρχη  Περιβάλλοντος, κλιματικής αλλαγής και Ρεμάτων κ. Αναγνωστόπουλο  Νάσο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τις   κοινές  προσπάθειες των Συλλόγων εδώ και χρόνια για   ενιαία αντιπλημμυρική προστασία, και του κατατέθηκε πλήρης φάκελος με όλα τα σχετικά έγγραφα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Η αντιπροσωπεία των συλλόγων ζήτησε ενημέρωση  για το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η προκήρυξη της Ενιαίας μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής του Ποδονίφτη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται  το Ρέμα Πεντέλης Χαλανδρίου  και το ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  δήλωσε  ότι η σχετική μελέτη θα ολοκληρωθεί σε μια πενταετία και  διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση για την υλοποίησή της, ενώ για το ζήτημα των πρανών  έδωσε διαβεβαίωση  ότι σταδιακά θα αποκατασταθούν στο σύνολο τους και θα υπάρχει εντατική συνεργασία  με την Τεχνική Υπηρεσία.

Τέλος, οι Σύλλογοι  υπέβαλαν το αίτημα  να παρέμβει η Περιφέρεια, ώστε  να γίνουν οι απαιτούμενες συμπληρώσεις στις μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, που έχουν εκπονηθεί για τις περιοχές των Δήμων δίπλα σε ρέματα, οι οποίες   είτε βρίσκονται  στο στάδιο υλοποίησης, είτε πρόκειται  να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να επιτευχθεί μία πραγματικά  ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση.