3ο Τουρνουά Αλληλεγγύης από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου την Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιεί το 3ο Τουρνουά Αλληλεγγύης την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 με τη συμμετοχή 13 Δημοτικών και 6 Γυμνάσιων Σχολείων του Δήμου.

Ο χώρος διεξαγωγής του Τουρνουά είναι τα γήπεδο του Arena Soccer Club επί της οδού Μελισσίων και Κωστή Παλαμά και η ώρα διεξαγωγής από 8:30 π.μ. έως 3:00 μ.μ.

Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη και φέτος σε όλα τα παιδιά, όπως ενημερώνει η Ένωση, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα ή θρησκεία και γίνεται με σκοπό να ενισχυθούν υλικά και ηθικά τα παιδιά εκείνα που είτε έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση είτε έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τη βία που γεννάει κάθε πόλεμος.

Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να έρθουν κοντά τα παιδιά και οι γονείς των Σχολείων του Αμαρουσίου με τον αθλητισμό.

Η εκδήλωση θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και την ημέρα διεξαγωγής του τουρνουά θα συγκεντρώνονται υλικά, τα οποία θα διατεθούν στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, καθώς και στις Δομές Αλληλεγγύης και Φιλοξενίας Προσφύγων. Σε συνεννόηση με τους παραπάνω φορείς αλληλεγγύης η Ένωση κατέληξε σε μια σειρά από προϊόντα τα οποία θα συγκεντρώνονται:

Γραφική ύλη

-Τετράδια

-Ξύστρες

-Λαδοπαστέλ

-Μολύβια

-Ξυλομπογιές

-Μπλοκ Ακουαρέλας

-Γόμες

-Μαρκαδόροι

-Χαρτί Α4 (πακέτο)

Τρόφιμα μακράς διαρκείας

-Πέννες

-Ρύζι

-Ζάχαρη

-Ριγατόνι

-Όσπρια

-Αλάτι (σακουλάκι)

-Κριθαράκι

-Ελαιόλαδο

-Καφές στιγμιαίος

-Βίδες

-Ντομάτα πελτέ

-Σκόνη ρόφημα σοκολάτας

-Μακαρόνια

-Ντομάτα σάλτσα

-Τσάι

-Παστέλια

-Γάλα εβαπορέ

-Βρεφικό γάλα

-Κρουασάν

-Σταφίδες

-Μπισκότα

Είδη οικιακής & ατομικής καθαριότητας

-Σαπούνι

-Βρεφικές πάνες

-Χαρτοπετσέτες

-Σαμπουάν

-Μωρομάντηλα

-Χαρτί κουζίνας

-Οδοντόκρεμες

-Σερβιέτες

-Σακούλες σκουπιδιών

-Οδοντόβουρτσες

-Χαρτί Υγείας

-Σκαφάκια φαγητού

-Υγρά μαντηλάκια (ατομική συσκευασία)

-Απορρυπαντικά

-Πιρούνια, κουτάλια, μαχαίρια μιας χρήσης

-Φάρμακα

Η προσφορά των παραπάνω ειδών μπορεί να γίνει ατομικά από όσους παρευρεθούν στους αγώνες. Μπορεί, όμως, να γίνει και ομαδικά από τους Συλλόγους Γονέων. Στη δεύτερη περίπτωση, τα υλικά μπορούν να συγκεντρώνονται στο σχολείο και να παραδοθούν, ως σχολική κοινότητα, στον χώρο των αγώνων.

Παράλληλα με τη συλλογή αγαθών, στους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου, με τη συμμετοχή και υποστήριξη της ομάδας προσφοράς και αλληλεγγύης «ROADS», θα μαγειρευτεί και θα συσκευαστεί ένα «κυριακάτικο γεύμα». Για την παρασκευή του γεύματος θα χρησιμοποιηθεί μέρος των υλικών που θα έχουν συλλεγεί. Τα συσκευασμένα γεύματα, θα διατεθούν σε άστεγους συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στο κέντρο της Αθήνας.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση enosi.amarousiou@gmail.com ή τηλεφωνικά με την κ. Λουΐζα Πάπαρου, στους αριθμούς τηλεφώνου 210 8101537, 6980114066.

 

Share