Την Κυριακή ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Αυτή την Κυριακή, 29 του μηνός, πραγματοποιείται ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος στη Αθήνα. Ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας και το Athens Bike Weekend, στις 28 και 29 Απριλίου, αποτελούν ένα συναρπαστικό διήμερο που στόχο έχει να αναδείξει τη χαρά και το παιχνίδι με το ποδήλατο και να χαρούν όλοι την πόλη.

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Στον 25ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας θα συμμετάσχουν φέτος και οι κοπέλες του SkirtRide οι οποίες, πάντα καλοντυμένες, με τα φορέματα και τις γόβες τους, μας υπενθυμίζουν πως η αστική ποδηλασία είναι χαμόγελο, κέφι, απλότητα και στυλ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ποδηλατικού Γύρου, θα δοθεί η εκκίνηση του 1ου Folding Challenge, ενός διασκεδαστικού ποδηλατικού αγώνα μόνο για διπλωτά ποδήλατα.

Οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαδρομή 13 χιλιομέτρων, στο κέντρο της Αθήνας, με το ποδήλατό τους, με απόλυτη ασφάλεια και να χαρούν την πόλη τους με ποδήλατο.

Διαδρομές 25oυ Ποδηλατικού Γύρου Αθήνας:

13 χλμ.: Εκκίνηση 10:00 Πλ. Συντάγματος (Ύψος Ερμού): Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Κόμβος Hilton ( αριστερά) – Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πανεπιστημίου – 28ης Οκτωβρίου (δεξιά)- Κεφαλληνίας (αριστερά) – Αχαρνών (αριστερά) – Πλατεία Βάθης (προς Μάρνης) – Μάρνης – Καρόλου – Πλ. Καραϊσκάκη -Δεληγιώργη-Λεωνίδου-Λεωνίδου (διασχίζουμε την Ιερά Οδό)- Ιάκχου- Περσεφόνης(αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – Πλ. Συντάγματος (κάτω μέρος) τερματισμός.

3,5 χλμ.: Εκκίνηση 10:30 π.μ Λ. Αμαλίας ( Άγνωστος Στρατιώτης): Λ. Αμαλίας-Β. Σοφίας (δεξιά) – κόμβος Hilton (δεξιά) – Β. Κωνσταντίνου (ρεύμα καθόδου) – Β. Όλγας (δεξιά) – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – τερματισμός στο σημείο εκκίνησης.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή εδώ!

Επιπλέον, για δύο μέρες, στην Πλατεία Συντάγματος, το Athens Bike Weekend σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το ποδήλατο. Στο κέντρο της πόλης, δημιουργείται μια mini expo με ποδήλατα, περιφερειακά και εξοπλισμό ενώ ταυτόχρονα στήνονται δράσεις για παιδιά και ενήλικες που αξίζει να επισκεφθείτε:

• Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά

• Ενημέρωση για το ποδήλατο

• Δοκιμές ηλεκτρικών ποδηλάτων

• Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου

• BMX Show

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 11:00 έως 18:00 / Κυριακή: 09:00 – 15:00

Συνδιοργάνωση: ΜΒike – ΟΠΑΝΔΑ

Share