Πρόσκληση του Συλλόγου «Κασταλία» στον 1ο περιβαλλοντικό περίπατο στο Μαρούσι

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» διοργανώνει τον πρώτο περιβαλλοντικό περίπατο στο Μαρούσι την Κυριακή 15 Απριλίου στις 11:00 και προσκαλεί τους κατοίκους να συμμετέχουν.

Περπατάμε στη γειτονιά μας μέσα από πεζόδρομους αλλά και πιο πολυσύχναστους δρόμους, ανάμεσα σε ανθισμένα παρτέρια και δέντρα. Περνάμε από πράσινους δημόσιους χώρους της πόλης. Μιλάμε για ζητήματα και προβλήματα του τοπικού περιβάλλοντός μας. Κάνουμε πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα (και φτιάχνουμε τη φυσική μας κατάσταση).

Η διαδρομή μας ξεκινά από το σταθμό του τρένου όπου κατασκευάζεται το γκαράζ Ευτέρπης. Οδεύουμε προς το κλειστό Σπ. Λούη και στρίβουμε στην οδό Σουρή. Διαβαίνουμε την πλατεία Ηρώων στην οποία σχεδιάζεται νέα ανάπλαση. Περνάμε από την πλατεία Αγίας Λαύρας και το παλιό Δημαρχείο, και οδηγούμαστε στην Αγ. Κωνσταντίνου όπου θα κάνουμε τον γύρο του Αιθρίου και θα γίνει ενημέρωση για το ρέμα της Σαπφούς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργατικών.

Αυτή η δράση του Συλλόγου «Κασταλία» είναι η 1η στη σειρά των περιβαλλοντικών δράσεων, για την κοινή εμπειρία της πεζοπορίας στη γειτονιά και τους δημόσιους χώρους της πόλης. Εκλατε με λίγο νεράκι, καπέλο και άνετα ρούχα. Η διαδρομή είναι περίπου 5 χιλιόμετρα και θα τη διανύσουμε με στάσεις σε δυο ώρες.

Ο Πρόεδρος Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος

 

Share