16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Λυκόβρυση το πέρασμα της Φλόγας Αγάπης σε μια διαδρομή που ξεκίνησε τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου στην Πάτρα ενώ στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και προσκαλεί όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτήν καθώς και στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα ακολουθήσει 2 μέρες μετά.

Η λαμπαδηδρομία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών και να καλέσει τους πολίτες να προχωρήσουν και εκείνοι σε αυτή την πράξη ζωής και αγάπης. Η φλόγα αγάπης περνάει όλο το καλοκαίρι από όλες τις πόλεις της Ελλάδας μέσα σε κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στην πόλη, η οποία φιλοξενεί την Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας. Η Τελετή Αφής έγινε στις 24 Ιουλίου στο Αγρίνιο και συνεχίζει τη διαδρομή της σε πόλεις και χωριά, φτάνοντας στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Η υποδοχή της φλόγας αγάπης θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης, ενώ ο τερματισμός της Λαμπαδηδρομίας εκτιμάται στις 20:30 στο Άλσος Βαρβαρέσου. Το άναμμα του βωμού θα γίνει επί της οδού Παύλου Μελά μπροστά στο Άλσος και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Στη κορυφή του κόσμου».

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης (Χρ. Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου) από τις 10:00 π.μ. ως τις 8:00 μμ. θα γίνει η εθελοντική αιμοδοσία.