15o “Τζάμπολ Αγάπης” το Σάββατο στο ΟΑΚΑ

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 ετοιμαστείτε για ένα μπασκετικό παιχνίδι με “Τζάμπολ Αγάπης”.

Στο πλαίσιο της γιορτής για την τελετή λήξης των ακαδημιών μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, θα πραγματοποιηθεί αγώνας παρουσίασης του “Τζάμπολ Αγάπης” (12:10 – 12:30).

Το «Τζάμπολ Αγάπης», ξεκίνησε την πορεία του το 2016 και αποτελεί προσαρμοσμένο αγώνα καλαθοσφαίρισης για την ενίσχυση της συμμετοχής παιδιών στο μπάσκετ με ξεχωριστές ικανότητες, που αντιμετωπίζουν τις δικές τους καταστάσεις με θάρρος και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η φιλοσοφία του είναι παρόμοια με το ιταλικό παιχνίδι “Baskin” αλλά διαφοροποιείται ως προς τη δομή του. Η προσαρμογή της δομής του παιχνιδιού καθώς και τα λογότυπα ανήκουν στον καθηγητή Ιωάννη Τσουμπρή.

Πραγματοποιείται με την κοινή συμμετοχή από αθλητικό σύλλογο ή αθλητικών συλλόγων καλαθοσφαίρισης, εκπαιδευτικών οργανισμών, σχολείων και ιδρύματος ή κοινωνικού φορέα, για συγκεκριμένο φιλανθρωπικό σκοπό.

Η δομή της εκδήλωσης είναι προκαθορισμένη για την εκπλήρωση του φιλανθρωπικού αγωνιστικού σκοπού.

Ο καθηγητής Γιάννης Τσουμπρής σε συνεργασία με τις ομάδες μπάσκετ του Πειραιά (Πειραϊκό, Πορφύρα, Φοίνικα, Ερμή) πραγματοποίησε το πρώτο παιχνίδι για το Ειδικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό.

Ο coach Γιάννης Τσουμπρής, αντιμετωπίζοντας τη δυσκολία με τον αυτισμό του γιού του Μιχάλη, απλοποιεί το Ιταλικό παιχνίδι Baskin. Φέρνει στο ίδιο γήπεδο του μπάσκετ, όλα τα παιδιά (με ή χωρίς αναπηρίες) σε μία κοινή ομάδα, με 3 μπασκέτες. Χωρίς σκορ αλλά με την κοινή συνεργασία όλων των παιδιών. Έτσι, καταργείται μέσα στο γήπεδο κάθε διαφορετικότητα.

«Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα του μπάσκετ να τα ενώνει.»

Οι γονείς και τα παιδιά που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή, θα ενημερωθούν από τον coach Ιωάννη Τσουμπρή για την ακριβή ώρα και χώρο προσέλευσης.

Ειδικές ευχαριστίες στην PAO B.C. Academy για την προσφορά της στα παιδιά Α.με.Α.

Share