Με 143 μονάδες αίματος από 170 εθελοντές ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Αμαρουσίου

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η 27η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

Συνολικά, η Δημοτική Τράπεζα Αίματος ενισχύθηκε με 143 μονάδες αίματος, από 170 εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου για να προσφέρουν το αγαθό της ζωής στους συνανθρώπους τους.  Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «είναι πολλοί ακόμα εκείνοι οι συμπολίτες μας που δυνητικά μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να ενισχύσουν περαιτέρω την προσπάθεια αυτή σε επόμενες αιμοδοσίες».

Κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, στο προσωπικό του Οργανισμού και στην ομάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», βρέθηκε και ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους που σταθερά στηρίζουν τις εθελοντικές αιμοδοσίες και ειδικά τους εθελοντές ζωής για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο.

«Χάρη στη δική σας συμμετοχή και ανιδιοτελή προσφορά η Δημοτική Τράπεζα Αίματος μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που χρειάζονται αίμα. Σας ευχαριστούμε που με το παράδειγμά σας η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο βρίσκουν ως έννοιες το πραγματικό τους περιεχόμενο. Οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες γι΄ αυτό και προτροπή και επιθυμία μας είναι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να συμβάλλουν δίνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο τους ώστε η ελπίδα να διατηρείται ζωντανή για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που είτε οι ίδιοι είτε τα αγαπημένα τους πρόσωπα βρίσκονται άμεσα στην ανάγκη μετάγγισης αίματος», τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Κατά τη διαδικασία της αιμοδοσίας τηρήθηκε, όπως ενημερώνει ο Δήμος, ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και οι υγειονομικοί κανονισμοί από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», υπό την επίβλεψη της πρόεδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), Ελένης Λέκκα.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να εφοδιαστεί με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που του διασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

 

 

Share