Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Αμαρουσίου με την Περιφέρεια Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου» υπεγράφη εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου από το Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής από την Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Σκοπός του έργου είναι η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Δήμου Αμαρουσίου, με την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου συλλογής ομβρίων υδάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή αγωγών ομβρίων επί των οδών:
-Ανθέων, από Νεαπόλεως έως Ελευθερίας.
-Νίκης, από Τεμπών έως Ζηρίας & Παγγαίου.
-Τεμπών, Γκιώνας και Παγγαίου, από Νίκης έως Μαινάλου.
-Ελευθερίας, Νίκης, Ελευθερίας και Αγ. Όρους, από κατάντη της διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας και Νίκης έως την οδό Πάτμου.
-Νεαπόλεως και Ανθέων, από Γοργοποτάμου έως Φλέμινγκ.
-Νεαπόλεως (αριστ. & δεξιά νησίδα), από Γοργοποτάμου έως περίπου 50 μ. προς τη διασταύρωση των οδών Νεαπόλεως και Πεντέλης.

Επίσης, πρόκειται να γίνει και η ανακατασκευή σε τμήματα του υφιστάμενου δικτύου και συγκεκριμένα επί των οδών Ιπποκράτους, Αγράφων και Αποστόλου Παύλου, ενώ θα τοποθετηθούν 33 φρεάτια επίσκεψης και 2 τεμάχια από κυκλικά φρεάτια για ακάθαρτα σε περίπτωση που απαιτηθούν.

Το έργο προϋπολογισμού 1.570.000,00 € χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου και θα εκτελεστεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης δήλωσε:
« Tα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης είναι έργα σημαντικά και αναγκαία, καθώς θωρακίζουν την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα και συμβάλουν στην ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης, αλλά και με ίδιους πόρους συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε έργα για τη βελτίωση και την ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας.»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο για το Μαρούσι μπαίνει στις ράγες. Η Περιφέρεια Αττικής με περίπου 1.5 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί σημαντικά  έργα απορροής ομβρίων υδάτων στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική θωράκιση των πολιτών απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προστασία των πολιτών, με πράξεις και όχι λόγια. Με στοχευμένα έργα που προστατεύουν τις πόλεις μας και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο  Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για τη συνεργασία».

Share