Τρία ιδανικά μέρη για να τρέξετε στο Μαρούσι

Tο τρέξιμο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τελευταία. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ιδανικό κλίμα για εξωτερικές δραστηριότητες. Η τάση αυτή είναι που οδήγησε τους ανθρώπους να συντονιστούν και να αρχίσουν να δημιουργούν ομάδες τρεξίματος που συναντιούνται και προπονούνται μαζί. Αλλά και σε ομάδα να μην είστε, στο Μαρούσι θα βρείτε μερικά ιδανικά μέρη για τρέξιμο και προπόνηση.

Το άλσος Συγγρού

Το άλσος Συγγρού είναι το διαμάντι της περιοχής και το μοναδικό φυσικό δάσος στο λεκανοπέδιο. Με 950 στρέμματα δάσους ανάμεσα στους δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία διαδρόμων για περπάτημα, jogging και τρέξιμο σε χώμα ή άσφαλτο. Είναι σίγουρα κάτι που δε θα βαρεθείτε, καθώς είναι εξαιρετικά όμορφο και σχετικά αναλλοίωτο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Η βασική είσοδος είναι στην οδό Κηφισίας και βρίσκεται κοντά στον σταθμό ηλεκτρικού ΚΑΤ.

Ο.Α.Κ.Α.

Το να τρέξετε στο Ο.Α.Κ.Α. θα σας κάνει να νιώσετε ένα μικρό ολυμπιακό δέος. Μπορεί να είναι κυρίως καλυμένο με τσιμέντο, όμως παρέχει άπλετο χώρο για τρέξιμο ανάμεσα στους ποδηλάτες, τις μαμάδες με τα καροτσάκια και του γηραιούς περιπατητές. Μια προτεινόμενη διαδρομή είναι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού μέχρι την έξοδο προς Golden Hall και πίσω.

Πεντέλη

Εντάξει, δεν είναι στο Μαρούσι, αλλά είναι αρκετά κοντά και προσφέρει τη φυσική ομορφιά και ιδιοσυγκρασία ενός βουνού. Ανεβαίνοντας μετά τη Μονή Πεντέλης μέχρι την πάνω πλατεία με τις ταβέρνες, καθώς και στους πρόποδες του βουνού, υπάρχουν αρκετά ήσυχα μέρη για βόλτα ή και τρέξιμο. Η περιοχή είναι αρκετά ήρεμη, αλλά υπάρχουν αρκετά υποφωτισμένα σημεία. Θα βρείτε εύκολες ή και πιο δύσκολες διαδρομές σε άσφαλτο αλλά και χώμα.

Share