“Το κλικ της καρδιάς”: Παρουσίαση του Φωτογραφικού έργου της Μάρω Κουρή στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Την ευκαιρία να δουν από κοντά το σπουδαίο φωτογραφικό έργο της φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή θα έχουν όσοι βρεθούν σήμερα το απόγευμα (9/10) στο δημαρχείο Αμαρουσίου από τις 19..00 έως τις 21.00.

Η παρουσίαση γίνεται με αφορμή το Βιωματικό Φωτογραφικό Εργαστήριο “Μικρές πατρίδες” που οργανώνει η φωτογράφος με την Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου, ενώ επισημαίνεται πως η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο τέλος, θα γίνει η εισήγηση για το εργαστήριο Μικρές Πατρίδες οπότε είναι απαραίτητη η συμμετοχή όσων θα το παρακολουθήσουν.

Ημερομηνίες εργαστηρίου: 1η Ομάδα 7 & 8 Δεκεμβρίου, 2η Ομάδα 21 & 22 Δεκεμβρίου.

«Ταξιδεύοντας στον πλανήτη σε αποστολές φωτορεπορτάζ, πόσοι φίλοι έλεγαν “πάρε με σε μια βαλίτσα μαζί σου”. Άρχισα να τους φροντίζω μοιράζοντας τις εμπειρίες και γνώσεις ταξιδεύοντας και φωτογραφίζοντας το άγνωστο, το απροσδόκητο, το μαγικό»

Οι Μικρές Πατρίδες είναι η γειτονιά όπου μεγάλωσε η φωτορεπόρτερ, πιο πλούσια τώρα που κατοικούν και κρατάνε ζωντανή με τις επιχειρήσεις τους, άνθρωποι της όμορφης Ανατολής, της Αφρικής και της ανατολικής Ευρώπης.

Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, ταξιδεύουμε μέσα από τη φωτογραφική διεργασία και νιώθουμε ανοιχτοσύνη στην πολυποικιλοτότητα της συμβίωσης μέσα σε μια Αθηναϊκή παλιά γειτονιά.

Φωτογραφίζουμε παιδιά από το Μπαγκλαντές στο σχολείο όπου μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα και μας τραγουδούν τον εθνικό μας ύμνο με ευγνωμοσύνη.
Στα αφρικάνικα καταστήματα καλλωπισμού χορεύουμε ρυθμούς άφρο. Συγκίνηση με ενσυναίσθηση νιώθουμε όταν συνδεόμαστε και πλησιάζουμε φωτογραφίζοντας τις οικογένειες … που φορούν το «ρούχο της αξιοπρέπειας» κάνοντας τολμηρά βήματα στη ζωή τους.
Η “φωτογραφική” γνωριμία με τη κάθαρση στους τόπους προσευχής, στα γκοσπελάδικα, τα αυτοσχέδια τζαμιά, στους ινδουιστικούς ναούς. Αξιολογούμε τις φωτογραφίες μας και μαθαίνουμε πως να επιλέγουμε τις εικόνες μας αυτές που είναι «κομμάτι» μας».
Μάρω Κουρή.

 

Share