Η ελληνική εταιρεία LOLA γιορτάζει 50 χρόνια στη μόδα και αφηγείται την ιστορία της

Αφιέρωμα στην ελληνική εταιρεία LOLA φιλοξενεί η Vogue με αφορμή τα γενέθλιά της! Συγκεκριμένα η Lola κλείνει τα 50 της χρόνια και μοιράζεται τη λαμπερή διαδρομή της με το κοινό με μια εικαστική έκθεση στο flagship store της στο Μαρούσι, που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Η ιστορία της LOLA άρχισε να γράφεται στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, όταν η Λόλα Τσονωνά, μια μοδίστρα με μοναδικό γούστο και ταλέντο γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, τον έμπορο Γρηγόρη Γιαλαμά, και μαζί ξεκίνησαν να χτίζουν την πρωτοπόρα για την εποχή επιχείρησή τους. Η επιτυχία ήρθε πολύ σύντομα, με την περίφημη μίνι φούστα που ράφτηκε σε ροζ μπουκλέ ύφασμα, ενώ το 1973 ακολούθησε η ίδρυση της πρώτης ελληνικής εταιρείας prêt-à-porter. Έκτοτε έχουν περάσει πενήντα χρόνια, με τη διαδρομή της LOLA να μετρά λαμπερές επιδείξεις μόδας, φωτογραφίσεις σε κορυφαία περιοδικά και μια σταθερή δέσμευση στην ποιότητα, ντύνοντας τρεις γενιές Ελληνίδων.

Η ελληνική εταιρεία LOLA γιορτάζει 50 χρόνια στη μόδα και αφηγείται την ιστορία της-1

Πλέον τον ιστό ξετυλίγουν οι κόρες της οικογένειας, Αναστασία και Φωτεινή, οι οποίες έφεραν την προσωπική τους αισθητική στο brand, μαζί με τις ηθικές αξίες και το πάθος για τελειότητα. Αντλώντας έμπνευση από τις μεγαλύτερες τάσεις της μόδας και τα σύγχρονα street style trends, επενδύουν σε πολυτελή υφάσματα και μοναδικά υλικά, δημιουργώντας διαχρονικά κομμάτια με έμφαση στη λεπτομέρεια, που θα μείνουν για χρόνια σε κάθε γκαρνταρόμπα. Η LOLA, για να μοιραστεί αυτήν τη λαμπερή διαδρομή με το κοινό της, συστήνει την ιστορία της με μια εικαστική έκθεση στο flagship store της στο Μαρούσι, που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Η ελληνική εταιρεία LOLA γιορτάζει 50 χρόνια στη μόδα και αφηγείται την ιστορία της-3
©LOLA

Μέσα από δημιουργίες που χρονολογούνται από το 1960 μέχρι και σήμερα, αρχειακές φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα, η Αναστασία & η Φωτεινή Γιαλαμά μοιράζονται την ιστορία της εταιρείας αλλά και της οικογένειάς τους.

Η ελληνική εταιρεία LOLA γιορτάζει 50 χρόνια στη μόδα και αφηγείται την ιστορία της-4
©LOLA
Η ελληνική εταιρεία LOLA γιορτάζει 50 χρόνια στη μόδα και αφηγείται την ιστορία της-5
©LOLA

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31/01/2024, στο κατάστημα LOLA, Αγίου Κωνσταντίνου 47, Μαρούσι τηλ. 210 6128900

Πηγή: Vogue.gr

Share