«Το Ελληνικό Σουβλάκι»: το σουβλατζίδικο που λατρεύουν ΚΑΙ οι χορτοφάγοι!

Προσωπικά θαυμάζω πολύ τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει –είτε για λόγους υγείας ή επιθυμίας, είτε από σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων, είτε για νηστεία- να γίνουν χορτοφάγοι. Και πάντα νόμιζα ότι είναι δύσκολο για αυτούς να βρουν νόστιμα πιάτα και μαγαζιά πρόθυμα να τους εξυπηρετήσουν με αξιόλογες και νόστιμες γεύσεις. Μέχρι που δοκίμασα τις χορτοφαγικές προτάσεις στο Ελληνικό Σουβλάκι στο Μαρούσι. Ναι, ένα σουβλατζίδικο που έχει φανατικούς πελάτες χορτοφάγους!

Και πώς όχι, δηλαδή, αφού ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη ποικιλία εύγευστων χορτοφαγικών πιάτων τόσο σε τυλιχτά όσο και σε ορεκτικά, σαλάτες και μερίδες. Όλα φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες και σε πρωτότυπες συνταγές, όπως ακριβώς απαιτεί το vegetarian φαγητό, για να αναδειχθεί και να μας αποκαλύψει ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα εδέσματα με κρέας.

Αυθεντικά Αιγυπτιώτικα φαλάφελ με φούλια και ταχίνι, σπιτικά ντολμαδάκια γιαλαντζί της Πολίτισσας μαμάς (γιατί η καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη δεν κρύβεται!), στικ λαχανικών με μπιζέλι, πατάτα, πιπεριά Φλωρίνης και καρότο, μανιτάρια πλευρώτους φιλέτο, τυλιχτά με γαρίδες και φυσικά ιδιαίτερες σαλάτες που κόβονται φρέσκιες με την παραγγελία.

Γιατί αυτό είναι που κάνει το Ελληνικό Σουβλάκι ξεχωριστό. Το ότι καταφέρνει να μεταδώσει το μεράκι, των δύο χαμογελαστών γυναικών, στις οποίες οφείλει τη δημιουργία του, σε κάθε πιάτο που ετοιμάζει. Μήπως είναι ώρα να κάνουμε όλοι ένα δώρο στην υγεία μας και τη φύση και να γίνουμε ενίοτε και χορτοφάγοι;

Πληροφορίες

Το Ελληνικό Σουβλάκι

Διονύσου 19 και Ερμού, Μαρούσι

211 1837242