Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου γνώρισαν από κοντά οι μικροί ενεργοί πολίτες των Εκπαιδευτήριων Δούκα

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου επισκέφθηκαν τα παιδιά από τις τάξεις των προ νηπίων των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στο Δημαρχείο, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Σχολείο και Κοινότητα», που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων επικοινωνίας των μαθητών και τη συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά και υποδέχθηκε τους μικρούς ενεργούς πολίτες της πόλης και τις συνοδούς τους, τη Διευθύντρια, Νηπιαγωγό Άννα Βερυκίου και τις υπεύθυνες του προγράμματος, Νηπιαγωγούς Χαρά Σπύρου και Αφροδίτη Παναγιωτάρα.

Τα παιδιά με χαρούμενη διάθεση απηύθυναν ερωτήσεις στον Δήμαρχο για να γνωρίσουν το καθημερινό πρόγραμμά του και τα καθήκοντά του ως  Δήμαρχος, ενώ δεν παρέλειψαν να τον ρωτήσουν ποια ομάδα ποδοσφαίρου υποστηρίζει, στις οποίες τους έδωσε απαντήσεις σε όλες.

Παράλληλα, μέσα από τη δική τους παιδική ματιά κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης, ζητώντας περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα, ποδηλατοδρόμους και προστασία των αδέσποτων.
Παρέδωσαν επίσης στον κ. Αμπατζόγλου, μία αφίσα που έφτιαξαν τα ίδια, όπου παρουσιάζουν μια σειρά από στόχους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μετά το πέρας της όμορφης αυτής συζήτησης, ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου κάλεσε τα παιδιά να ανταμώσουν ξανά το Πάσχα για να ανταλλάξουν Πασχαλινές ευχές, ενώ τα παιδιά τον προσκάλεσαν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Στις εκπαιδευτικούς προσφέρθηκε ως αναμνηστικό δώρο το επίκαιρο βιβλίο του Δήμου Αμαρουσίου «Μαρούσι 1821-1827. Ένας μικρός οικισμός της Αττικής την Ελληνική Επανάσταση».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη.

Share