Τιμιτική βράβευση για τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Αμαρουσίου για την ανεκτίμητη προσφορά τους

Ως μία ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης και ανιδιοτελούς προσφοράς τους στον συνάνθρωπο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης βράβευσε τους εθελοντές αιμοδότες, που με συνέπεια ενισχύουν την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, κρατώντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «άσβεστη την ελπίδα όσων χρειάζονται αίμα».

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των 600 και πλέον εθελοντών αιμοδοτών, τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο διοικητής των Νοσοκομείων «Σισμανογλείου» και «Αμαλία Φλέμινγκ», Εμμανουήλ Κουταλάς και ο διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», Σωτήρης Παγώνης.

Ο δήμαρχος, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους εθελοντές αιμοδότες, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ο σημερινός έπαινος αποτελεί την ελάχιστη συμβολική αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς σας. Με τη δική σας συμμετοχή και ανιδιοτελή προσφορά σας, παρέχετε τη δυνατότητα στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που χρειάζονται αίμα, το υπέρτατο αγαθό της ζωής που μόνο προσφέρεται. Σας ευχαριστούμε που, με το παράδειγμά σας, αναδεικνύετε το πραγματικό νόημα σε αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ευχόμαστε η πράξη σας να βρει νέους μιμητές ανάμεσα στους συμπολίτες μας, για να κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για τη ζωή».

Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ το 75% του πληθυσμού μπορεί κάποια στιγμή της ζωής του να χρειαστεί  μετάγγιση αίματος,  μόνο ένα μικρό ποσοστό (περίπου 1,5%) είναι αιμοδότες. Για περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική αιμοδοσία επισκεφθείτε τη σελίδα του ΕΚΕ (Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας).

Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, από τις 9:00 έως τις 13:30 και την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, από τις 14:00 έως τις 19:30.

 

 

Share