Την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο και τα 150 χρόνια από την ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια το Μαρούσι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της μεγάλης γιορτής στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος  κ.κ. Κυρίλλου και σύσσωμου του Ιερού Κλήρου του Ναού και των λοιπών Ενοριών της πόλης.

Ακόμη εορτάστηκαν τα 130 έτη (1894) από τότε που ο λααφίλης κ θαυματουργός ιεράρχης Πενταπόλεως Νεκτάριος λειτούργησε στον ΙΝ Αμαρουσίου.

Μαζί με τις Ιερές εικόνες Κοιμήσεως Θεοτόκου κ της Παναγίας Αμαράντου Ρόδου έγινε και περιφορά αποτμήματος λείψανου Αγ. Νεκταρίου σε κατανυκτικό κλίμα, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αμαρουσίου και του Αγήματος του Ναυτικού, καθώς και εκπροσώπων του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και λευκοφορεμένων μικρών κοριτσιών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παρευρισκόμενους για υγεία, αγάπη και ευημερία.

Share