Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρέστη το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (22/4/2022) στον  Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, όπου ετελέσθη η Ιερά Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως, Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλου.

Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο βουλευτής ΝΔ  Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι: Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ευάγγελος Κάββαλος, Γιάννης Νικολαράκος, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία – Δήμητρα Ρώτα, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής, η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, οι Αντιπρόεδροι του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Κων/νος Αντωνόπουλος και Αικατερίνη Ιωάννου ο Πρόεδρος του ΝΑΤ και Δημοτικός Σύμβουλος Κων/νος Τσαγκαρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης,   Κανάρη Ντάλλη Κυριακή εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πιστοί.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβη στο κέντρο της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με τους πολίτες.

Τέλος, νωρίς το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, τελέστηκε ο Επιτράφιος Θρήνος (Εγκώμια) και η λιτάνευση του Επιταφίου εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου. Σε  κλίμα απόλυτης κατάνυξης δε, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανάμεσα άλλων, σήκωσε στους ώμους του τον Επιτάφιο.

Επίσης την Μεγάλη Πέμπτη ο Δήμαρχος παρακολούθησε την Εσπερινή Ακολουθία των Αγίων Παθών στους Ι. Ν. του Αγίου Ελευθερίου και των Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου.

Share