Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου: πώς μπορείτε να βοηθήσετε για έναν καλύτερο κόσμο για τα αδέσποτα

Σε μια δύσκολη πόλη για τα αδέσποτα, όπως η Αθήνα, το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου προσπαθεί να προσφέρει ό,τι μπορεί στα σκυλάκια και τα γατάκια, ώστε να κάνει τη ζωή τους καλύτερη. Οι ανάγκες είναι πάρα πολλές, καθώς ο πληθυσμός των αδέσποτων συνεχώς αυξάνεται και τα περιστατικά απαιτούν την προσοχή μας. Πώς μπορείς να πεις όχι σε ένα εγκαταλελειμμένο, χτυπημένο ή πεινασμένο ζώο;Ο Δήμος Αμαρουσίου χάρη κυρίως στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθάει σε επίπεδο στειρώσεων και εμβολιασμών σκύλων, όμως τα καθημερινά τρέχοντα προβλήματα, ιδίως για τα εκατοντάδες γατάκια που περιφέρονται αδέσποτα, ξεπερνούν τις δυνάμεις όλων.

Όπως συμβαίνει με όλα τα σοβαρά θέματα κοινωνικής φύσης, τη διαφορά δεν μπορεί να την κάνει μια χούφτα ανθρώπων. Χρειάζεται η ευαισθητοποίηση ενός ικανού αριθμού συνειδητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι –ο καθένας όπως και όσο μπορεί- θα βάλει το δικό του λιθαράκι για να οικοδομηθεί ένας δικαιότερος κόσμος για τα πιο αδύναμα πλάσματα.

Το maroussi-news επικοινώνησε με την πρόεδρο του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α.), κυρία Μαίρη Κονταρίδη, για να ρωτήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Έπειτα από τη συζήτησή μας, αποφασίσαμε να απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους του Αμαρουσίου αλλά και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί την αλλαγή. Άλλωστε, το πώς φερόμαστε στα ζώα καταδεικνύει το επίπεδο του πολιτισμού, της ανθρωπιάς και της καλοσύνης μας. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βοηθήσετε με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Υιοθεσία: Ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων και γατών στο Μαρούσι είναι πολύ μεγάλος. Μην αγοράζετε ζώα από pet shop, διότι έτσι αφήνετε κάποιο άλλο ζώο στο δρόμο αλλά και διαιωνίζετε τις τραγικές συνθήκες, στις οποίες γεννιέται και ζει ένα ζώο «προς πώληση». Στη σελίδα του Σω.Φι.Α. θα βρείτε πολλές αγγελίες με ζωάκια όλων των ηλικιών που ψάχνουν για μια ζεστή αγκαλιά. Η ανιδιοτελής αγάπη που θα πάρετε ως αντάλλαγμα θα είναι μία από τις πιο συγκινητικές εμπειρίες στη ζωή σας.
  • Φιλοξενία: Αν ήδη έχετε κάποιο ζωάκι στο σπίτι σας και δεν θέλετε να υιοθετήσετε άλλο ή αν δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να αναλάβετε μια τέτοια ευθύνη, μπορείτε να φιλοξενήσετε για λίγες μέρες ένα ζωάκι. Αν αυτό έχει χαθεί, αναρρώνει από κάποια επέμβαση (π.χ. στείρωση) ή είναι πολύ μικρό σε ηλικία, δεν μπορεί να επιβιώσει έξω στο δρόμο. Μπορείτε, λοιπόν, να του προσφέρετε μια γωνιά στο σπίτι σας, για να είναι ασφαλές μέχρι να βρει την παντοτινή του οικογένεια ή να επανενταχθεί.
  • Οικονομική βοήθεια: Αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά στο έργο του συλλόγου, για παράδειγμα για να γίνει κάποια στείρωση. Ακόμα και η πιο μικρή συνεισφορά από πολλούς μπορεί να κάνει τη διαφορά.
  • Βόλτες: Τα ζωάκια και ειδικά τα σκυλάκια έχουν ανάγκη την ανθρώπινη παρουσία. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε ή να φιλοξενήσετε κάποιο, μπορείτε να βοηθήσετε με το χρόνο σας. Στη Φιλοζωική Εταιρεία στο Κορωπί φιλοξενούνται αδέσποτα σκυλάκια που έχουν βρεθεί στο Μαρούσι. Μπορείτε να τα επισκεφθείτε, να τους δώσετε μια λιχουδιά και να τα βγάλετε μια βόλτα, για να αισθανθούν και αυτά την ανθρώπινη αγάπη.
  • Προωθήσεις αγγελιών: Ακόμα και με ένα κλικ μπορείτε να βοηθήσετε! Προωθήστε στα social media τις αγγελίες ζώων του Σω.Φι.Α., ώστε να γίνει γνωστή η περίπτωσή τους. Και πού ξέρετε, μπορεί κάποιος φίλος ή γνωστός σας να ερωτευθεί κάποιο από αυτά και να του δώσει την ευκαιρία για ένα ασφαλές μέλλον…

Πληροφορίες

Σω.Φι.Α.

6986695841