Εκπαιδευτικά – Διαδικτυακά Εργαστήρια για παιδιά & εφήβους από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της παιδικής και  εφηβικής  φιλαναγνωσίας, η Βορέειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει δύο χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά – διαδικτυακά εργαστήρια, για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών που αφορούν το μήνα Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021.

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη θέλοντας να καλύψει  τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, λόγω covid-19,  με καινοτόμες όμως δραστηριότητες έτσι ώστε να βρεθεί κοντά στα παιδιά και τις Μαρουσιώτικες οικογένειες. Μέσα από αυτά τα εργαστήρια, η Βορέειος Βιβλιοθήκη θα ενισχύσει   αυτήν την όμορφη και δημιουργική σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ανθρώπων της Βιβλιοθήκης και των παιδιών της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέχεια των οδηγιών που έχει δώσει για την εκτέλεση τέτοιων προγραμμάτων στη Δνση Αθλητισμού και Πολιτισμό και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Νικολαράκο, δήλωσε: «Τα παιδιά αγαπούν τη χρήση της τεχνολογίας. Στην προκειμένη περίπτωση γίνεται σύμμαχός μας για εκπαιδευτικούς λόγους. Τα συγκεκριμένα διαδικτυακά προγράμματα προσφέρουν μία ενναλακτική μαθησιακή, διασκεδαστική εμπειρία, η οποία – όπως έχει αποδειχτεί και από τις προηγούμενες ανάλογες δράσεις μας – αναβαθμίζει το επίπεδο σκέψης των μικρών μας φίλων».

Πληροφορίες:

Πρόγραμμα διαδικτυακών Εργαστηρίων από τη Bορέειο Βιβλιοθήκη  (Δεκέμβριος 2021):

Σάββατο 18/12/2021 Το μυστήριο με την Βασιλόπιτα και ώρα 17.00

Την κουζίνα τα υλικά μπερδεύτηκαν και κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς γλυκά. Για να σώσουμε την κατάσταση θα γίνουμε επιστημονικοί ντεντέκτιβ και θα επιστρατεύσουμε όλες τις επιστημονικές μας γνώσεις Χημείας για να βρούμε το σωστό μείγμα για το πιο νόστιμο γλυκό του κόσμου!

Τρίτη 28/12/2021 Χριστούγεννα στο σπίτι των Delaunay  και ώρα 17.00

Χριστούγεννα διαφορετικά από τα άλλα στο σπίτι δύο καλλιτεχνών που μεταμόρφωσαν τα απλά αντικείμενα σε έργα τέχνης. Ελάτε να τους γνωρίσουμε και να δανειστούμε ιδέες και τεχνικές για να φτιάξουμε τα δικά μας μοναδικά χριστουγεννιατικα στολίδια.

Για παιδιά 8-12 ετών

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Share