Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών – ΝΔ Γεώργιο Κουμουτσάκο

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών – ΝΔ Γεωργίου Κουμουτσάκου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο την Τετάρτη 3 Μαρτίου  2021.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τον κ. Θ. Αμπατζόγλου για τη θετική εξέλιξη σχετικά με το έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης και της σύνδεσής της με την Εθνική οδό, που αφορά αφενός στην επιτάχυνση των μελετητικών διαδικασιών έτσι ώστε το έργο να δημοπρατηθεί εντός του 2021 και αφετέρου στην κυβερνητική απόφαση να μην τοποθετηθούν διόδια καθώς το έργο αυτό θα εκτελεστεί από το Δημόσιο.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέκυψαν σε συνέχεια σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή και της απάντησης που έλαβε για το θέμα αυτό.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τον κ. Γ. Κουμουτστάκο, για το ενδιαφέρον του για ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί κομβικής σημασίας για την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του Αμαρουσίου και που επανεισήχθη στην ατζέντα των έργων σε συνέχεια ειδικής συνάντησης του Δήμου Αμαρουσίου και των όμορων Δήμων με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών πριν από ένα χρόνο περίπου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε ακόμη και στις άλλες μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζεται το Μαρούσι και γενικότερα τα Βόρεια Προάστια, προκειμένου να απαλλαγούν από το φορτίο της υπερτοπικής χρήσης, όπως η επέκταση της γραμμής του Μετρό,  και η υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Κηφισίας και στα κομβικά αντιπλημμυρικά έργα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια των κατοίκων στην πόλη.

Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, από τη δική του πλευρά δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει τα αιτήματα του Αμαρουσίου στα αρμόδια υπουργεία αλλά και στη Βουλή και θα προβεί και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες που αφορούν είτε στα μεγάλα έργα, είτε σε μικρότερα ζητήματα, σημαντικά όμως για την τοπική κοινωνία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Σπύρος Σταθούλης, Γιάννης Νικολαράκος και ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και συνεργάτες του κ. Γ. Κουμουτσάκου επί ειδικών θεμάτων.

Share