Σεμινάριο Αιγυπτιολογίας στο Μαρούσι!

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τον συναρπαστικό και απύθμενο κόσμο της αρχαίας Αιγύπτου!

Tο Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας και το Σπίτι του Αρχαιολόγου συνδιοργανώνουν ένα συναρπαστικό Σεμινάριο για τον αιγυπτιακό πολιτισμό, ένα ταξίδι γνώσεων και αρχαιοφιλίας που θα οδηγήσει τα συμμετέχοντα άτομα σταδιακά στην προσέγγιση του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, ενός πολιτισμού που κυριολεκτικά «μαγεύει».

Το Σεμινάριο, που από το 2012 (χρονιά που ξεκίνησε πειραματικώς στην Βιβλιοθήκη της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών) και έως σήμερα παρακολουθήθηκε από εκατοντάδες σπουδαστές και σπουδάστριες, περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα, με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα. Αυτήν την ακαδημαϊκή χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Αρχαιολόγου (στο κέντρο του Αμαρουσίου, πλησίον του σταθμού του ΗΣΑΠ) και θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου 2019.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» από μία πεπειραμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Αιγυπτιολόγο στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή, να γνωρίσουν την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μουσική, την Επιστήμη (Βοτανική, Αρχιτεκτονική, Ιατρική, Ταριχευτική, Μαθηματικά, Αστρονομία) των αρχαίων Αιγυπτίων. Έμφαση επίσης θα δοθεί στην κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύτερο κοινό, σε «υποψιασμένους» ανθρώπους που αγαπούν και ενδιαφέρονται, εν γένει για την Αρχαιότητα, και για τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Στο Σεμινάριο θα διδάξει η Κα Αλίκη Μαραβέλια (Διδάκτωρ Αστρονομίας του Ε.Κ.Π.Α. και Διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges, Καθηγήτρια της Αιγυπτιολογίας στο Λαϊκό πανεπιστήμιο Αθηνών, πρ. Ερευνήτρια του Κέντρου Αιγυπτιολογικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών).

Πληροφορίες

Έναρξη: 6 Μαρτίου 2019

Τόπος/Χρόνος: Λητούς 1, Μαρούσι, κάθε Τετάρτη, 18:00-20:00

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυστηρώς ολιγομελή επίλεκτα τμήματα. Απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού και των λόγων για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το κόστος καλέστε στο: 6981191480 [MONON 15:00-18:00]

Περισσότερες πληροφορίες:

http://archaeohome.com/gr/courses/upcoming-courses

 

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο είναι διάρκειας 20 εβδομάδων. Ξεκινά στις 6 Μαρτίου. Γύρω στα μέσα Ιουνίου θα διακοπεί λόγω διακοπών και θα ξεκινήσει κατόπιν γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη περίπου του Οκτωβρίου.

Share