Πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρέπει να ξεχάσουμε τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και μιλούν για αλλαγή χρονιάς οικογενειακά, στο πλαίσιο της αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού.

Σε ερώτηση προς τον Στέλιο Πέτσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με το “αν τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι αλλιώς”, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι “είναι βέβαιο με τον ρυθμό που κινούμαστε τώρα ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όπως ήταν πέρυσι. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κινούμαστε με έναν ρυθμό σχετικά γρήγορο στην προώθηση των απαραίτητων εμβολίων και από τις τέσσερις εταιρείες που βρίσκονται σε ένα καλό στάδιο, είμαστε σε ένα καλό επίπεδο όσον αφορά στα φάρμακα αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί που θα μας επιτρέψει να χαλαρώσουμε”.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος “είναι βέβαιο ότι για τους επόμενους μήνες θα ζήσουμε με αυστηρά μέτρα, το δεύτερο μεγάλο κύμα κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη δείχνει ότι είμαστε μακριά από τη νέα κανονικότητα και χρειάζεται εγρήγορση. Όταν θα είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε αυτή την πανδημία πίσω μας, τότε θα πούμε όλοι, “φέτος είναι αλλιώς” και θα μιλάμε για το 2021,όταν δεν θα είναι όπως το 2020″.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Share