Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στην πλατεία Ευτέρπης!

Κι όμως, είναι αλήθεια! Τα εγκαίνια του πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης πραγματοποιήθηκαν χτες Τετάρτη και παραδόθηκε στο κοινό του Αμαρουσίου ένα έργο που πέρασε…40 κύματα μέχρι την υλοποίησή του.

Πρόκειται για τη λειτουργία μιας «έξυπνης πλατείας», στην πλατεία Ευτέρπης -όπου βρίσκεται ο σταθμός του ΗΣΑΠ- και ένα σύγχρονο υπόγειο γκαράζ, χωρητικότητας 300 θέσεων. Στόχος, όπως είπε ο κ. Πατούλης κατά την εκδήλωση των εγκαινίων, είναι η μεν πλατεία να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο του Μαρουσίου και το δε πάρκινγκ να εκτονώσει το έντονο πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει στην εμπορική περιοχή.

Υπενθυμίζουμε, ότι το έργο καθυστέρησε αρκετά να υλοποιηθεί και ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εγκαίνια στο τέλος του 2018. Το maroussi-news κάλυψε με συνεχή ρεπορτάζ τους λόγους της καθυστέρησης και τα προβλήματα που αυτή δημιουργούσε στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων για περισσότερα από 25 χρόνια, οπότε είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου. Εκτελέσθηκε υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αμαρουσίου.

Πολλοί είναι αντίθετοι στην…αισθητική του εν λόγω έργου, καθώς θεωρούν ότι “τσιμεντοποιεί” το κέντρο Αμαρουσίου, ενώ άλλοι χαίρονται που θα αντιμετωπιστεί σε ένα σημαντικό βαθμό το χρόνιο πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή.

Τα εγκαίνια του έργου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλος.

Share