Πολίτες καθάρισαν το χώρο της Πλατείας Ψαλιδιού στο Μαρούσι

Σε συνέχεια της παρακάτω επικοινωνίας με το Δήμο και το αίτημα των κάτοικων για ‘ενεργοποίηση’ της πλατειάς Ψαλιδιού, σας ενημερώνουμε οτι γονείς και παιδιά, κάτοικοι της περιοχής προέβησαν σε γενικό καθαρισμό του χώρου ως ένδειξη της έντονης θέλησης αξιοποίησης του.

 
Γονείς και παιδιά με ζήλο, χαρά και δικά τους μέσα καθαριότητας προχώρησαν σε αύτη την ενεργεία ευελπιστώντας στην συνέχιση του έργου από το δήμο, την περιφέρεια και τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς ο χώρος έχει και αρκετά επικίνδυνα σημεία που χρήζουν άμεσης τακτοποίησης καθώς ενέχουν κίνδυνο σοβαρου ατυχήματος ακόμη .
 
Τονίζεται ότι κάνεις δεν επιθυμει το αποτέλεσμα της επικοινωνίας αυτής να είναι το κλείσιμο της πλατειάς και η απαγόρευση της χρήσης της, αλλά η επίλυση των θεμάτων ώστε να συνεχίσει να έχει αυτό το ρυθμό χρησιμότητας.
 
Ακολουθεί η σχετική επικοινωνία των κατοίκων με τον Δήμο Αμαρουσίου:
 
“Καλησπερα σας,
 
Λέγεται ότι πάντα σε μια κρίση υποβόσκουν ευκαιρίες. Με δεδομένο ότι τελειώνει σύντομα και επίσημα το ‘Μένουμε σπίτι’, ήθελα να σας προτρεψω να δείτε με φροντίδα [και διαφορετική ματιά] το –επί σειρά ετών εγκαταλειμμένο, αναξιοποίητο και εν τελει επικινδυνο χώρο της Πλατείας Ψαλιδιού η οποία κατά τις  μέρες αυτές ανακαλύφθηκε εκ νεου στα πλαίσια της μετακίνησης 6 και ειλικρινά σφύζει καθημερινά από ζωή- κατοίκους της γύρω περιοχής και δεκάδες παιδία με ποδήλατα. Η μετά-COVID εποχή θεμελιώνει ήδη αλλαγές και θα επιφέρει και άλλες.  Είναι μια ευκαιρία για το Δημο Αμαρουσίου να αξιοποιήσει και να προσφέρει στους δημότες αυτό το χώρο εκ νεου καθαρο και ασφαλες προς χρήση μιας και χρονια τωρα όχι μόνον δεν γίνεται χρήση αλλά αντιθέτως οι γονείς αποτρέπουν τα παιδία ακόμη και να διασχίζουν το μέρος .
 
Μπορει να υπάρξει αμεσα η αντίστοιχη αντίδραση από πλευράς σας εξ αρχής γενικής της καθαριότητας και φροντίδας του χώρου [ και ψεκασμού ] και ένταξης του σε καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας . Είναι σημαντικό που μας ‘επιβλήθηκε’ να κάνουμε χρήση του εν λόγου χώρου, είναι στο χερι σας να μας κρατήσετε σε αυτόν προσδίδοντας την κατάλληλη προσοχή. Εμείς έχουμε την θεληση και αυτος είναι και ο λογος της επικοινωνίας μας αυτής είναι σίγουρο ότι εάν μπορέσει ο Δήμος με τις ενέργειες του να δώσει ζωη σε αυτό το επι σειρά ετών ‘ανευ χρήσεως’ έργο και να αποτελέσει ένα επιτυχημένο παράδειγμα ευκαιρίας [ success story] που ο Δημος θα μπορούσε να επιδείξει εν μέσω κορωνοκρισης.
 
Αναμένοντας την ανταπόκριση σας
 
Με εκτίμηση και εμπιστοσύνη για τις πράξεις σας”
 
Share