Οι δράσεις αλλά και οι καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου

Επτά χρόνια λειτουργίας μετρά το Σω.Φι.Α., Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου, το οποίο φροντίζει με την βοήθεια και εθελοντών αρκετά ζώα στην περιοχή μας, στο Μαρούσι.  Το maroussi – news επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μαίρη Κονταρίδη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βλάχου Παναγιώτα οι οποίες και μας ενημέρωσαν για τις δράσεις αλλά και τις ανάγκες του συλλόγου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο και όπως δήλωσε στο maroussi – news o αριθμός των αδέσποτων σκυλιών στον Δήμο μας είναι μικρός και χαρακτηρίζεται ως ελεγχόμενος, ενώ αντίθετα το πρόβλημα με τις γάτες είναι αξιοσημείωτα μεγαλύτερο, καθώς πολλαπλασιάζονται πιο γρήγορα και είναι επίσης, δυσκολότερο το να πιαστούν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος έγκεινται κυρίως στον μικρό αριθμό εθελοντών και στα πολλά περιστατικά, ενώ επιβαρύνει και το γεγονός πως ο Δήμος συνεργάζεται με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, που εδρεύει στο Κορωπί και λειτουργεί έως τις 16.30.
Η περίθαλψη και νοσηλεία ενός ζώου,  όπως μας επισήμαναν, είναι μια ακριβή υπόθεση που πολλές φορές βαραίνει οικονομικά τα μέλη του Σωματείου ή κάποιους λίγους που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν για αυτό και είναι πολύ δύσκολη η εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών. Επίσης, αυτό που δεν είναι σαφές σε πολλούς συμπολίτες μας, σύμφωνα με το Σω.Φι.Α, είναι η εθελοντική δράση των ανθρώπων του σωματείου και πως λίγοι είναι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν έμπρακτα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί που στέκονται δίπλα στα αδέσποτα ζώα και από το υστερημά τους βοηθούν να έχουν μια καλύτερη ζωή.
Επίσης, πολύ θα βοηθούσε η στείρωση μιας γάτας από μία οικογένεια το χρόνο, με ποσό που δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ, και έτσι η ζωή ανθρώπων και αδέσποτων θα ήταν σοβαρά καλύτερη. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως το βάρος για την ευζωία αυτών των πλασμάτων βαραίνει όλους μας και ότι δεν είναι τόσο δύσκολο ή επίπονο το να παράσχουμε βοήθεια. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να χορηγήσει μια στείρωση σε έναν γιατρό της περιοχής μας ή να αγοράσει λίγη τροφή ή να συνδράμει με εθελοντική παρουσία σε διάφορα περιστατικά που χρείαζονται εθελοντές. Μια απλή πράξη μπορεί να αλλάξει ριζικά την ζωή των αδεσπότων και την εικόνα της πόλης μας.
Περισσότερες πληροφορίες:
Share