Μια βραδιά με τον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό & τους μεταφραστές του την Πέμπτη στην Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA)

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) και ο Σύλλογος Αποφοίτων της DSA συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.00 την παρουσίαση της γερμανικής μετάφρασης επιλεγμένων διηγημάτων του κ. Θανάση Βαλτινού με τίτλο «Abstieg, Flussaufwärts» (Κάθοδος, Ανάντη). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της DSA.

Ο απόφοιτος Dr. U.-D. Klemm και η κ. Andrea Schellinger παρουσιάζουν μαζί με τον συγγραφέα κ. Θανάση Βαλτινό το έργο και συζητούν για τις σχέσεις Γερμανίας και Ελλάδας. Τη βραδιά θα συντονίσει ο κ. Κώστας Καλφόπουλος, απόφοιτος της DSA.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα.

Ο Θανάσης Βαλτινός είναι Έλληνας πεζογράφος, σεναριογράφος και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει τιμηθεί με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών για την ταινία Ταξίδι στα Κύθηρα (1984) και με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος για το βιβλίο του Στοιχεία για τη δεκαετία του ΄60 (1990), με το διεθνές βραβείο Καβάφη (2001) και το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών «Πέτρος Χάρης» (2002). Το 2012 του απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το σύνολο του έργου του.

Share