Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση δεντροφύτευσης στο πάρκο Φραγκοκλησιάς στο Πολύδροσο Αμαρουσίου

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, μελών των συλλόγων της περιοχής και δεκάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Φραγκοκλησιάς στο Πολύδροσο Αμαρουσίου νέα δεντροφύτευση, την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο ανάλογων δράσεων που υλοποιεί σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου. 

Στη δράση δεντροφύτευσης συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Νέο Μαρούσι, ο Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου για την ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης –Χαλανδρίου SOS Ρεματιά, η Περιβαλλοντική Οργάνωση We4all, καθώς και παιδάκια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πολυδρόσου και παιδιά του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Η Αναγέννηση».

Στην περιοχή φυτεύτηκαν 100 και πλέον δεντρύλλια, μεταξύ των οποίων, Δάφνες Απόλλωνος, Χαρουπιές. Κυπαρίσσια, Κοκορεβιθιές.

Παράλληλα, έγινε η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος για τη συντήρηση των νέων δεντρυλλίων, καθώς και εκείνων που είχαν φυτευτεί στο πάρκο το Δεκέμβριο του 2021, τα οποία μέχρι σήμερα ποτιζόταν με υδροφόρα.

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε μία συμβολική κίνηση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης φύτεψε το δεντρύλλιο που προσέφερε σε εκείνον σε γλαστράκι ο μικρός Λουκάς από το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πολυδρόσου και εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για την επιτυχία της δεντροφύτευσης υπογράμμισε:

«Βασική προτεραιότητά μας είναι η προστασία και αναβάθμιση του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης μας, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς σε θέματα προστασία του περιβάλλοντος που είναι το «σπίτι» όλων μας.

Συνεχίζουμε με δράσεις δεντροφύτευσης σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας και με εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών. Στόχος μας το Μαρούσι να γίνει πιο όμορφο και οι πολίτες να απολαμβάνουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής.» 

Ο υπεύθυνος υλοποίησης της δράσης Γιάννης Ιωαννίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «η Διεύθυνση εντείνει την προσπάθεια με νέες δεντροφυτεύσεις, αλλά και με δράσεις προστασίας του ήδη υπάρχοντος πρασίνου ενόψει της θερινής περιόδου. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, ώστε όλοι μαζί να απλώσουμε ασπίδα προστασίας στο πράσινο της πόλης μας.»              

Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα.

Share