Κόμβος επενδύσεων το Μαρούσι – Ποια project βρίσκονται σε εξέλιξη

Επενδύσεις πάνω από 300 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται στο Μαρούσι κυρίως σε πράσινα κτίρια από τις μεγάλες εταιρείες real estate, μία περιοχή που συγκεντρώνει και το υψηλό ενδιαφέρον των μισθωτών.

H μεγαλύτερη επένδυση που θα πραγματοποιηθεί είναι το νέο συγκρότημα γραφείων στο πρώην εργοστάσιο της Kodak στο Μαρούσι από τη Noval. Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω της εταιρείας “THE GRID Α.Ε.” (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Brook Lane). Το οικόπεδο έχει συνολικό εμβαδόν 16.181,58 τετραγωνικών μέτρων  και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Δήμο Αμαρουσίου Αττικής.

Το έργο είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΤΕΡΝΑ.Το κτιριακό συγκρότημα θα είναι ενεργειακής κλάσης, ενώ η πολιτική διαχείρισης του κυρίου του έργου στοχεύει στην ελαχιστοποίηση ενεργειακών αναγκών, δεδομένου ότι ο συνολικός σχεδιασμός αποσκοπεί στην πιστοποίηση του κτιρίου κατά LEED και WELL.

Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει και η επένδυση για την κατασκευή πράσινου κτιρίου γραφείων στο οικόπεδο που βρίσκεται μπροστά από το Ιατρικό Κέντρο, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του ΤΕΕ. Το ύψος της επένδυσης που δρομολογείται αναμένεται να αγγίξει τα 43,5 εκατ. ευρώ, με το σχετικό έργο να αναλαμβάνει η ΤΕΡΝΑ. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη ενός βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων, επιφάνειας 12.000 τ.μ., η οποία προωθείται από κοινού από τον όμιλο της Dimand Real Estate, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τον όμιλο του Ιατρικού Κέντρου. Το ΤΕΕ ως ιδιοκτήτης του οικοπέδου πρόκειται να λάβει με τη μορφή αντιπαροχής περί τα 3.500 τ.μ. από το νέο κτίριο που θα κατασκευαστεί, ενώ τα υπόλοιπα τ.μ θα μισθωθούν.

Μία ακόμη επένδυση που προωθείται στον κόμβο της Αττικής Οδού, είναι το ακίνητο που έχει αποκτηθεί ήδη από τις αρχές του 2022 από την Prodea, το οποίο στέγαζε στο παρελθόν την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Στο εν λόγω ακίνητο πρόκειται να κατασκευαστεί ένα συγκρότημα γραφείων, συνολικής επιφάνειας που θα ξεπεράσει τα 17.000 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ.

Tέλος σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επένδυση της Dimand για τα νέα γραφεία της PwC στο Μαρούσι. Σε ιδιόκτητο οικόπεδο που απέκτησε μέσω της θυγατρικής της, Insignio Μ.Α.Ε., η DIMAND, πρόκειται να ανεγείρει κτίριο συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ.. Το ακίνητο βρίσκεται σε προνομιακή θέση, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι, και πρόκειται να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Τα νέα γραφεία, που θα λάβουν επίσης κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις, θα αποτελούνται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. μαζί με υπόγεια πάρκινγκ και βοηθητικούς χώρους.

Πηγή: capital.gr

Share