Κέντρα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης θέλουν να φτιάξουν Εκκλησία και ΚΕΔΕ

Θέματα που αφορούν στη στενότερη συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας συζήτησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ έλαβε την ευλογία από τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο και από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεοφιλέστατο επίσκοπο Θεσπιών, κ.κ. Συμεών. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ τους σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδίοικηση. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ανάπτυξη Κέντρων Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στις ενορίες, σε συνεργασία με τους δήμους. Επίσης, έθεσαν ως στόχο τη συνέχιση του επιτυχημένου έργου που επιτελείται με τη συνεργασία της Εκκλησίας και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας μέσω των Ιατρείων της Κοινωνικής Αποστολής και του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε».

Share