Ιδιόμελο: ένας ξεχωριστός χώρος τέχνης και πολιτισμού στο Μαρούσι

Το Ιδιόμελο, στην καρδιά του Αμαρουσίου, μόλις 200 μέτρα από το σταθμό του ΗΣΑΠ, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος που αποτελεί πόλο έλξης για όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Σε ένα πανέμορφο διατηρητέο οίκημα των αρχών του 20ου αιώνα, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως το 2008 και αποτελεί κόσμημα για το Μαρούσι, διοργανώνονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, εκθέσεις, ποιητικές βραδιές και χοροθεατρικά δρώμενα.

Χαρακτηριστικό των παραστάσεων είναι ότι απευθύνονται σε λίγα άτομα. Όντας ένα παλαιό αρχοντικό, το Ιδιόμελο μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 θεατές, όμως έχει μετατρέψει το μικρό του μέγεθος σε ένα πολυδιάστατο πλεονέκτημα. Καλλιτέχνες και θεατές γίνονται ένα και κάθε δρώμενο μιλάει στην καρδιά όποιου το παρακολουθεί, μέσα σε έναν ζεστό χώρο με θαλπωρή. Τίποτα δεν είναι μαζικό και όλα έχουν προετοιμαστεί με μεράκι σε ένα μέρος, όπου κυριαρχεί η ποιότητα και η ελεύθερη έκφραση δημιουργικών ιδεών. Η ακουστική είναι εξαιρετική, ιδανική για συναυλίες δωματίου και σχήματα που αγαπούν τον ακουστικό ήχο, ενώ η αισθητική συμπλέκεται αρμονικά με τους καλλιτέχνες σε ένα γλυκό σύνολο, όπως λέει και το όνομά του.

Εμείς ξεχωρίσαμε την επερχόμενη παράσταση «Δύο Αρχαίες Λύρες και Ένα Κοντραμπάσο» την Παρασκευή, 4 Μάιου σε μια μοναδική συναυλία, στην οποία η λύρα συναντάει το κοντραμπάσο σε συνθέσεις και μελοποιήσεις αρχαίας ελληνικής ποίησης. Την προσοχή μας κέντρισε επίσης το παιδικό εργαστήρι θεάτρου, τραγουδιού και χειροτεχνίας για παιδιά δημοτικού.

 

Πληροφορίες

Ιδιόμελο Χώρος Τέχνης

Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι

210 6817042

https://idiomelon.gr/

Share