Θεατρική ομάδα για ένα “Ταξίδι με τον Όμηρο” στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

Στις 4 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση μιας νέας θεατρικής ομάδας στο Ιδιόμελο, με σκοπό να παρουσιαστεί και να γίνει παράσταση η Α΄Ραψωδία της Οδύσσειας. Η θεατρική ομάδα απευθύνεται σε εφήβους από 12 ετών και άνω και όσους αγαπάνε τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Ο λόγος για το ταξίδι: η Α΄ Ραψωδία από την κατασκευή της εμπεριέχει όλο το έπος. Κι αυτό δίνει την ευκαιρία για πολλούς αυτοσχεδιασμούς, θεατρική εξοικείωση με τα πρόσωπα του έργου, αλλά και οργανωμένη δουλειά με τον αφηγηματικό λόγο. Φέτος λοιπόν ξεκινάμε το εγχείρημα, με μια ομάδα εφήβων, επιχειρώντας να δώσουμε πνοή και υπόσταση στην Α΄ Ραψωδία, δουλεύοντάς τη θεατρικά, με παραδοσιακά τραγούδια χαντρωμένα μέσα στην αφήγηση και δημοτική ρυθμολογία (ενδιαφέρει να γίνει αντιληπτή από τα παιδιά η κρυφή συνέχεια του Ομηρικού λόγου με τη γεωμετρία της λαϊκής παράδοσης).

Το διά ταύτα:. Το υλικό υπάρχει. Το εχει οργανώσει και το έχει διαμορφώσει η Γεωργία Δεληγιαννοπούλου που θα είναι και η εμψυχώτρια της ομάδας. Σκοπός είναι η δουλειά με τα παιδιά να παρουσιαστεί σε παράσταση μέσα στον Ιούνιο του ΄20. Η εργασία της ομάδας ξεκινάει την πρώτη Παρασκευή του Οκτωβρίου, και για κάθε Παρασκευή στο Ιδιόμελο. Τα δίδακτρα είναι 25 ευρώ το μήνα… Η ώρα έναρξης 5.30. Και στα δέκα παιδιά η ομάδα θα κλείσει!

Πρώτη συνάντηση: 4/1019
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου
Δίδακτρα: 25 ευρώ το μήνα
Πληροφορίες: 2106817042

Share