Ημερίδα με θέμα: «Σεισμός: Καταστρώνω το οικογενειακό μου σχέδιο δράσης» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με δωρεάν συμμετοχή, το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 από τις 10.00 έως τις 15.00 στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ. Το θέμα της ημερίδας δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο αφού αφορά τους σεισμός και πως ενεργούμε με την οικογένειά μας κατά τη διάρκειά τους. 

 

Η συγκεκριμένη ημερίδα με τίτλο “Σεισμός: Καταστρώνω το οικογενειακό μου σχέδιο δράσης” βασίζεται στην ομώνυμη νέα Περιοδική Ψηφιακή Έκθεση του Μουσείου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
και την ΑΧΑ Ασφαλιστική.

Σκοπός της Έκθεσης και της Ημερίδας είναι οι επισκέπτες να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο από τη στιγμή που η χώρα μας μάλιστα χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στην προετοιμασία και στη σωστή αντιμετώπιση του σεισμού.

Εισηγητές:

Δρ. Ασημίνα Κούρου: Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ο.Α.Σ.Π. (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας)

Αντιπύραρχος Αθανάσιος Μπαλάφας: Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος

Χάρις Κατάκη: PhD Ψυχολόγος, Ιδρύτρια & Διευθύντρια Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην ψηφιακή έκθεση «Σεισμός στο Μουσείο»
Ώρες: 13.30 – 15.00.

Δήλωση Συμμετοχής εδώ:

Είσοδος: Λεβίδου 13, Κηφισιά