ΕΛ.ΑΣ.: Επιχειρήσεις κατά της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Μαρούσι, Ηράκλειο και Νέα Ιωνία

Η Αστυνομία προχώρησε χθες το απόγευμα και το βράδυ σε τρεις ειδικές επιχειρήσεις σε Μαρούσι, Ηράκλειο και Νέα Ιωνία για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένα σημεία, οι επιχειρήσεις σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν στις παραπάνω περιοχές, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου και σε δύο σταθμούς ΗΣΑΠ.

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές.

Στις επιχειρήσεις, κατά τις οποίες ελέγχθηκαν 40 άτομα, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ συνδρομή παρείχαν ομάδες ΔΙΑΣ.

Οπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και της αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Πηγή: kathimerini.gr

Share