Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου: Προβληματισμός και ανησυχίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τις ανησυχίες της για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου με μια ανακοίνωση που ανήρτησε στο μπλοκ της.  Μεταξύ των θεμάτων που θίγει ειναι η προεραιτική χρήση μάσκας, η μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου σε Πειραματικά, αλλά και οι«προκάτ» αίθουσες που έρχονται για να καλύψουν τα κενά σε σχολική στέγη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

«Λευκός καπνός φάνηκε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Έτσι στις 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα ανοίξουν με… ιδία ευθύνη.

Χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς την υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, αρά και χωρίς τη δωρεάν παροχή του, χωρίς τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, χωρίς επαρκή βοηθητικό προσωπικό, χωρίς τραπεζοκόμους για τα ολοήμερα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και μένει να δούμε αν θα υπάρχει έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς.

Από την άλλη πάλι… ίχνος καπνού δεν φάνηκε από τη συνεδρίαση του ΣτΕ με θέμα την προσφυγή των γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου κατά της Υπουργικής Απόφασης που μετέτρεψε το 1ο Γυμνάσιο & 1ο Λύκειο σε Πειραματικά. Οι 70 και πλέον μαθητές που αποκλείστηκαν από το σχολείο της γειτονιάς τους ακόμα δεν είναι σίγουροι για το πού θα φοιτήσουν και καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουν για το πώς θα διανύσουν την απόστασή των δύο και τριών χιλιομέτρων μέχρι το σχολείο φοίτησής τους.

Παρ’ όλα αυτά, οι προκατασκευασμένες αίθουσες που θα στεγάσουν τα όνειρα και τις προσδοκίες των εφήβων μας για ίσες ευκαιρίες στη γνώση είναι έτοιμες… κι ας υπήρξαν κλυδωνισμοί στο επιτελείο της δημοτικής αρχής, η οποία, κατά την άποψή μας, φέρει μεγάλη ευθύνη για την αναιμική αντίσταση που προέβαλε, αφού αποδέχτηκε, ακόμα και με δικά της έξοδα, να πραγματοποιηθούν τα έργα έδρασης, ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού των νέων αιθουσών. Είναι έτοιμες και περιμένουν να υποδεχθούν τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου. Παλιούς και νέους…

Δε μπορούμε λοιπόν να μη σχολιάσουμε… Εκεί στο υπουργείο περίεργη αντίληψη για την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου έχετε».

Share