Εικόνες καταστροφής μετά τα επεισόδια στο Μαρούσι (video+pics)

Μια εικόνα αντιμέτρου αντίθετη από το χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών άφησαν στο Μαρούσι τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, όταν μία ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών έφτασε στην έπαυλη Κουβέλου στην οδό Διονύσου και Σόλωνος. Η κατάληψη είχε εκκενωθεί απο αστυνομικούς πέντε ημέρες νωρίτερα. Οι αντιεξουσιαστές επιχειίρησαν να την επανακαταλάβουν, αλλά απωθήθηκαν, ενώ έγινε και χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν από το σημείο και κατευθύνθηκαν στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου, όπου ξέσπασαν τα επεισόδια.

Οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετάνε τραπέζια και καθίσματα, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ των καταλήψεων, ενώ χρησιμοποίησαν και πυροσβεστήρες. Πολλά καταστήματα, καθώς και ο σταθμός του τρένου…πλήρωσαν τη νύφη, με τις εικόνες να μιλάνε από μόνες τους.

Φωτογραφίες και βίντεο καταγράφουν τις στιγμές πανικού που έζησαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (22.12.2019) στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, λόγω εορταστικού ωραρίου.

 

Φωτό: Intimenews

Share