Δράση αναδάσωσης και δεντροφύτευσης από μαθητές του Αμαρουσίου στο Πεντελικό

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμη Δράση Μαθητικής Αναδάσωσης από το Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), σε συνεργασία με το « Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», στις παρυφές του Πεντελικού στην Κηφισιά, στην περιοχή του Κοκκιναρά.

Στην Αναδάσωση συμμετείχαν το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου και η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών.

Οι μαθητές των Σχολείων είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μέσα από τη δράση μία βιωματική εμπειρία που τους εισάγει στην προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως να εκπαιδευτούν σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας και εθελοντισμού.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, o Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, o Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΠ και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς και μέλος της ΕΕ του ΣΠΑΠ Δημήτρης Λιανός.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που για ακόμη μία φορά έχουμε κοντά μας μαθητές από το 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου, το Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου και την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, τα οποία με χαρά καλωσορίζουμε σε μία ακόμη αναδάσωση στο Πεντελικό, η οποία έγινε και πάλι με απόλυτη τάξη και ηρεμία, αλλά με ενθουσιώδη συμμετοχή.

Οι αναδασώσεις που κάνουμε στον Σ.Π.Α.Π. εκτός του ότι συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Πεντελικού περιβάλλοντος προσπαθούμε παράλληλα να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των νέων παιδιών στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, ώστε να αναπτύξουν από πολύ νωρίς ευαισθησίες γύρω από αυτό.  Οι αναδασώσεις μας αλλά και οι μαθητικές βιωματικές δράσεις που πραγματοποιούμε έχουν σαν απώτερο στόχο να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές καλύτερο από εκείνο που παραλάβαμε.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Κοκκιναρά και συνέβαλλαν στην επιτυχία και αυτής της δράσης αναδάσωσης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), την 1η για το 2018.  Η επόμενη δράση Αναδάσωσης που θα πραγματοποιήσουμε θα είναι αμιγώς μαθητική και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου».

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην αναδάσωση στις πολύπαθες πλαγιές του Πεντελικού, που επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές το 1998 και το 2009, κοντά στους δεκάδες μαθητές από τα σχολεία των Δήμων – μελών του Συνδέσμου, στα μέλη εθελοντικών ομάδων και φορέων, και στους εργαζομένους, που φύτεψαν περί τα 6.000 δενδρύλλια, ο κ. Πατούλης, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός να βλέπουμε τους νέους μας έμπρακτα να δείχνουν την αγάπη τους για το περιβάλλον. Θέλουμε οι πολίτες του “αύριο” να είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι, και να είναι βέβαιοι ότι μέσα από τη συλλογική τους προσπάθεια μπορούν ακόμα και ολόκληρα δάση να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους. Είμαστε εδώ για να τους δείξουμε πρώτοι τον δρόμο, μέσα από το παράδειγμα μας».

 

Share