Δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά στη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου με τίτλο «Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα»

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα που εγκαινιάζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου (ΔΕΒ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας προσφέρει υποστηρικτικό υλικό σε κάθε βιβλιοθήκη, έτσι ώστε να μπορεί να οργανώνει δύο εργαστήρια κάθε μήνα για παιδιά γύρω από ένα κοινό θέμα.

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το οποίο αναφέρει:

«Αφιερώνουμε  τον μήνα Φεβρουάριο  σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου στις μάσκες, το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της ποίησης και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

Ο Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας. Σε συνεργασία και με την συμβολή της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του Ρενέ Μαγκρίτ που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.

Ο Μάιος είναι αφιερωμένος στην Ευρώπη, καθώς στις 9 Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης και το 2018 είναι έτος ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Προσεγγίζουμε την ήπειρο που κατοικούμε μέσα από τους μύθους της, την ιστορία της και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της.

Ηλικίες: τα θέματα που επιλέγονται απευθύνονται σε παιδιά του Δημοτικού και κυρίως στις ηλικίες 8-12 χρονών.

Διάρκεια: κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει 2 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ωρών η κάθε μία.

Με το καινούργιο αυτό πρόγραμμα, που  υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Το Πρόγραμμα του Φεβρουαρίου

Ειδικότερα, το πρόγραμμα, ανά ενότητα, θα υλοποιηθεί από 18:00 -19:30:

-Την Παρασκευή 2/2/2018 «Μάσκες στην αρχαία Ελλάδα (νεκρικές θεάτρου)»

– Την Παρασκευή 9/2/2018 «Μάσκες καλλιτεχνών»

-Την Παρασκευή  16/2/2018 «Βενετσιάνικες μάσκες»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, ηλικίας από 8 έως 12 ετών.

Όσοι επιθυμούν μα συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. της Βιβλιοθήκης 210-61.47.181.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως.

 

Share