Δεκαπενταύγουστος στο Μαρούσι: οι εκδηλώσεις του Δήμου

Έχετε “ξεμείνει” στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο; Μη στεναχωριέστε! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο άδειο Μαρούσι. Εκτός από αυτά, συντροφιά μπορούν να σας κρατήσουν και οι εκδηλώσεις του Δήμου αυτές τις άγιες μέρες.

Την Παραμονή της μεγάλης γιορτής, την Τρίτη 14 Αυγούστου, θα λάβει χώρα εορταστική λαϊκή βραδιά στην πλατεία Αγίας Λαύρας στις 22:00. Η “ΓΑΛΑΝΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑ” (Αλεξάνδρα Αδάμη στο τραγούδι, Κώστας Γαλάνης στο μπουζούκι και το τραγούδι, Βασιλης στο βιολί και Φώτης στα πλήκτρα) θα μας συντροφεύσουν με λαϊκά ρεμπέτικα, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια σε μια βραδιά που οργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και η ΚΕΔΑ με ελεύθερη είσοδο.

Την παραμονή με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί στις 7 το απόγευμα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα της γιορτής, στις 7 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.